VIDEO ⟩ "Vai mums to vajag?" IZM ar humoristisku klipu aicina rīkoties, lai saglabātu mācības klātienē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/IZM

Šodien, 2021. gada 6.oktobrī, Izglītības un zinātnes ministrijas sociālajos tīklos pirmizrādi piedzīvo ministrijas paspārnē tapušais videoklips "Vai mums to vajag?"

Klipā ar krietnu humora devu atainotas situācijas, kādas jau esam piedzīvojuši attālināto mācību laikā un kuras varētu veidoties atkal, ja pārmērīgi augstā saslimstība ar Covid-19 Latvijā izraisītu piespiedu pulcēšanās ierobežojumus, un visiem ģimenes locekļiem ar darba un mācību uzdevumiem nāktos tikt galā mājvietas ierobežotajos kvadrātmetros. “Vai mums to vajag?” skan retoriskais jautājums atraktīvā klipa noslēgumā, ļaujot katram pašam izvēlēties starp “jā” un “nē”, vienlaikus mudinot aizdomāties, ko īsti nozīmē “būt atbildīgam” pandēmijas laikā.

“Skolā, esot klasē un dzīvā sarunā ar skolotāju, tiekoties ar saviem klasesbiedriem – klātienes mācības ir pats labākais un efektīvākais veids, ko šobrīd izglītības sistēma var piedāvāt. Es joprojām ceru, ka skolotāju, skolēnu un vecāku atbildīga rīcība – sākot ar roku mazgāšanu, sejas masku pareizu lietošanu un kontaktu ierobežošanu ārpus sava “burbuļa”, un beidzot ar vakcinēšanos – ļaus mums mazināt šī brīža pieaugošās saslimšanas vilni, pārvarēt to un līdz pat pavasarim mācīties klātienē. Mēs, protams, turpināsim mācīt un mācīties un būsim maksimāli efektīvi arī citos apstākļos, taču es ļoti gribētu, lai šo papildu enerģiju skolotājiem un bērniem nevajadzētu tērēt attālināto mācību grūtību pārvarēšanai, bet daudz produktīvākām lietām. Mūsu jaunajā klipā mēģinājām paraudzīties uz attālināto darba un mācību dzīvi ar humoru – krīzes situācijās labs garastāvoklis dažkārt spēj motivēt daudz efektīvāk nekā pārmērīga nopietnība, ” jauno video klipu komentē izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Klipa “Vai mums to vajag” kopējo stāstu veido trīs epizodes, kas ataino notikumus trijās ģimenēs. Saskaņā ar autoru ieceri, sociālajos tīklos tiks demonstrēta gan stāsta garā versija, kas apvieno notikumus visās ģimenēs, gan katra epizode atsevišķi. Pusotru minūti garajā video filmiņā skatītāji var novērtēt, kā jūtas mamma, kuras tikšanās ar investoriem notiek vienlaikus ar bērnu dabaszinību stundas eksperimentiem; pārliecināties, ka pusdienot vienlaikus ar mācību vielas apguvi tiešām nav vēlams, un vēlreiz secināt, ka reizēm pat vislabākie nodomi mēdz novest pie vislielākā haosa.

Videoklipu "Vai mums to vajag?" veidojusi aģentūra "Listt Events" sadarbībā ar brāļiem Lauri (klipa režisors) un Mārci (operators) Ābelēm, kuri līdz šim plašāku ievērību guvuši kā vieni no dokumentālās drāmas "Baltu ciltis" autoriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu