FOTO ⟩ Rīgas zoodārzs šajā nedēļas nogalē aicina uz "Dzīvnieku dienām"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Zooloģiskais dārzs/Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 9. oktobrī un 10. oktobrī Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks "Dzīvnieku dienas", piedāvājot atlaides cilvēkiem ar dzīvnieku vārdiem, aģentūru LETA informēja zooloģiskā dārza Informācijas dienests.

Dzīvnieku dienas tiek rīkotas jau daudzus gadus pirms Rīgas Zoodārza dzimšanas dienas, kas tiek svinēta 14.oktobrī. Tajās apmeklētāji, kuri var pierādīt sava vārda vai uzvārda saistību ar kādu dzīvnieku, zoodārzā un filiālē "Cīruļi" saņem 50% atlaidi ieejas biļetes cenai. Savukārt, ja dzīvnieka nosaukums ir gan vārdā gan uzvārdā, tad zoodārzu var apmeklēt bez maksas.

Izpētot iepriekšējo gadu statistiku, jāatzīst, ka "dzīvnieku vārdu" neklātienes cīņā vislielākās iespējas uzvarēt ir putniem, jo, piemēram, pagājušajā gadā zoodārzā vislielākajā skaitā ieradās Gaiļi un Strazdi. Citos gados visdaudzskaitlīgākie bijuši arī Gulbji un Baloži. Putnu "līderību" vienmēr apdraudējuši Vilki, Lāči, Lūši, Brieži un Zaķi.

Pērn kopumā zoodārzu un tā filiāli apmeklēja 454 apmeklētāji, kuriem vārds vai uzvārds bija saistīts ar dzīvnieka nosaukumu, savukārt 2018.gadā šādu apmeklētāju bija tūkstotis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu