Sākti vairāki kriminālprocesi par iespējamu fiktīvu vakcināciju (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija.
Valsts policija. Foto: Valsts policija

Kopš augusta Valsts policija (VP) sākusi vairākus jaunus kriminālprocesus par iespējamu fiktīvu vakcināciju un medicīnas jomas pārstāvju kukuļošanu vakcinācijas sertifikātu iegūšanai, pastāstīja VP preses pārstāve Simona Grāvīte.

Patlaban lietās notiek izmeklēšana, un ierosināto lietu skaitu policija neatklāja.

Grāvīte apstiprināja, ka viens no šiem jaunajiem kriminālprocesiem ir par iespējamu sertifikātu viltošanu Vidzemes reģionā. "ReTV" šodien ziņoja, ka Vidzemes slimnīcā no Covid-19 mirusi kāda persona, kura, iespējams, bija ieguvusi viltotu sertifikātu par vakcinēšanos, un šajā slimnīcā pašlaik ārstējas vairākas personas ar nelegāli iegūtiem dokumentiem.

Policija izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus par jaunajiem kriminālprocesiem nesniedz.

Vienlaikus tiek apzinātas tās personas, kuras iepriekš un patlaban jaunajos sāktajos kriminālprocesos izmantojušas prettiesisku iespēju par naudu iegūt atzīmi par vakcināciju. Izmeklēšanas gaitā jau ir izkristalizējies ievērojams šādu personu loks.

Policija norādīja, ka ir saprotama masu mediju interese par anulēto sertifikātu skaitu un izmeklēšanas attīstību, bet jāsaprot, ka šis process nevar būt ātrs un arī publisks, jo policija rīkojas atbilstoši likumam un sāktajās lietās ir liels informācijas apjoms, kas jāpārbauda un jāpierāda.

Tikai iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šī informācija tiek nosūtīta Nacionālajam veselības dienestam (NVD). Turklāt policijas identificētās personas pārsvarā neatzīst fiktīvu vakcinēšanu, kas paildzina izmeklēšanu un pierādījumu nostiprināšanu.

Kriminālprocesos ir iespēja arī noskaidrot, vai ir veikta vakcinācija, nosūtot personu uz antivielu testu un šī prakse arī tiek īstenota, norādīja Grāvīte.

LETA jau rakstīja, ka augustā Valsts policija paziņoja, ka tobrīd trīs kriminālprocesos aizturētas personas, tostarp trīs mediķi, kuri organizējuši vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

Policija arī aicinājusi atsaukties iedzīvotājus, kuri izmantojuši noziedzīgos pakalpojumus, jo, sadarbojoties ar izmeklētājiem, likums dod tiesības pieņemt arī lēmumu par atbrīvošanu no kriminālatbildības.

Pirmos sertifikātus NVD pēc policijas saņemtās informācijas ir anulējis.

Tikmēr Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras (NNVIDIP) nesen piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu