No skaistumkaralienes par tantiņu divu gadu laikā. Raizelas Kalago stāsts

Foto: Ekrānuzņēmums/apollo.lv kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No skaistumkaralienes par tantiņu vien divu gadu laikā - šāds liktenis ģenētiskas saslimšanas dēļ piemeklēja 16 gadus veco Raizelu Kalago. Ļoti strauji novecojusī jauniete šobrīd izskatās aptuveni 50 gadus veca, vēsta portāls "gma.com"

Raizela Kalago atklāja, ka sākotnēji viņas nobriedušais vecums bijusi privilēģija - 14 gadu vecumā meitene sākusi pievienoties skaistumkonkursiem.

Kādu dienu viņa uz sava ķermeņa pamanīja izsitumus, bet jau dažas dienas pēc tam viņas sejā, kaklā, rokās un vēderā sāka veidoties grumbas.

"Tā ir kā melones āda, tā ir patiešām krunkaina," filozofiski sacīja Raizela.

"Man bija plankumi, kas kļuva sarkani, un tie niezēja. Bija sāpīgi pieskarties," viņa piebilda.

Raizela skaidroja, ka reiz, kad viņa devusies uz vizīti pie ārsta, viņai sacījuši, ka viņa slimību dabūjusi no kukaiņa. Viņai tika dotas zāles, bet tas nedeva efektu.

Neskaitot izmaiņas izskarā, Raizela sacīja, ka arī viņai ir bijušas muguras sāpes, īpaši, kad viņa mēģina piecelties pēc tam, kad kādu laiku bijusi noliekusies.

Jauniete stāsta, ka cilvēki ar komentāriem neskopojas, apgalvojot, ka viņa izskatās 50 gadus veca. Bieži vien daudzi domājot, ka viņas 36 gadus vecā mamma Džoela ir jaunāka.

"Ir sāpīgi, kad viņi saka, ka mana meita izskatās vecāka par mani. Dažreiz es iedomājos viņu, tad ieraugu, kā viņa noveco un pārdzīvoju par to, cik viņa varētu būt skaista," atklāj Raizelas māte.

"Viņa bija un ir skaista kopš bērnības, bet nevar noliegt, ka tagad viņas seja ir tālu no tā skaistuma, kāds viņai piemita, kad bija jaunāka," viņa turpināja.

Maskā vēl pirms pandēmijas

Kopš Raizelu piemeklējis šāds liktenis, jauniete māju atstāj paslēpusies. Viņas seju slēpa brilles un maska vēl pirms pasauli pārņēma Covid-19 pandēmija, bet ķermenis vienmēr noslēpts garās biksēs un jakā. 

"Cilvēki man jautā, kāpēc izskatā esmu kļuvusi ievērojami vecāka. Es neatbildu, jo arī nezinu, kas noticis," sacīja jauniete. "Es nevainoju savus vecākus, jo viņi arī nezina."

Raizela teica, ka viņas vienīgā vēlme būtu atgriezties normālā stāvoklī.

"Es vienmēr lūdzu, lai man kļūtu labāk, lai mana agrākā āda un izskats atgrieztos. Ja tā, tad es atkal varēšu atgriezties pie draugiem. Tagad es to nevaru, man ir kauns," viņa sacīja.

Raizela tika nogādāta pie klīniskā endokrinologa doktora Džeimsa Janga, kura sākotnējā uzstādītā diagnoze ir progērija.

"Ir tikai aptuveni 200 dokumentētu gadījumu visā pasaulē," sacīja Jangs. "Visredzamākā izpausme ir ādas novecošana un augšanas kavēšanās. Redzam arī ādas bojājumus pacientiem, kas parasti tiek novēroti vietās, kas ir pakļautas saules gaismai," viņš piebilda.

Jangs teica, ka progerija var izraisīt arī citas slimības, tāpēc joprojām ir nepieciešami turpmāki laboratoriskie testi.

"Viena problēma, ko var sagaidīt ir vai nu sirdslēkme, vai sirds mazspēja, kā arī paaugstināts insulta risks," viņš teica, piebilstot, ka šīs problēmas parasti rodas 14 gadu vecumā.

Lai gan Raizelai līdz šim nav bijis sirds un asinsvadu problēmu, Jangs sacīja, ka ir svarīgi pārbaudīt arī citas ķermeņa daļas, tostarp kaulus.

"Mēs vēlamies zināt, vai ir izmaiņas viņas kaulu blīvumā, jo osteoporoze ir ļoti izplatīta šo pacientu vidū. Deģeneratīvā locītavu slimība ir izplatīta novecošanās laikā," viņš teica.

Jautāts, vai Raizelai vēl ir iespēja atgriezties pie savas jaunības, Jangs atbildēja, ka neko vairs nevar darīt.

"Tas ir uz palikšanu. Vienīgais, ko mēs varam darīt, ir ārstēt sirds un asinsvadu, kā arī kaulu problēmas, ja tādas rodas," viņš teica.

Pēc šo ziņu saņemšanas māte un meita lūdz palīdzību Raizeles ārstēšanai.

"Lūdzu, palīdziet manam bērnam, jo ​​mēs, viņas vecāki, nezinām, ko darīt, mums arī trūkst naudas," sacīja Džoela.

"Tiem, kas ir labsirdīgi, es ceru, ka jūs varēsit man palīdzēt, jo mums tiešām nekā nav," sacīja Raizela.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu