Saeimā izskan aicinājumi elektrības rēķinus kompensēt visām ģimenēm ar bērniem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SewCream/Shutterstock.com

Kamēr valdībā diskutē par elektrības rēķinu nastas atslogošanu daudzbērnu ģimenēm un maznodrošinātajiem, no Saeimas jau izskan aicinājumi paplašināt atbalsta saņēmēju loku un palīdzēt visām ģimenēm ar bērniem, vēsta TV3 Ziņas.

Elektroenerģijas cenu straujā kāpuma dēļ elektrības rēķins palielināsies vidēji vismaz divas reizes, liecina Ekonomikas ministrijas apkopotā informācija.

Lai cenu lēciena dēļ rēķinus palīdzētu samaksāt daudzbērnu ģimenēm, ministrija rosina ikmēneša pabalstu no nākamā gada palielināt no desmit līdz divdesmit eiro, bet maznodrošinātajiem un atsevišķām citām iedzīvotāju grupām – no pieciem līdz 15 eiro.

Atbalsta saņēmēji ir aptuveni 150 000 mājsainiecību. Un tā palielināšanai nākamā gada budžetā papildu būtu nepieciešami ap 17 miljoniem eiro.

Iepazīstoties ar šo piedāvājumu, par ko vēl nav panākta vienošanās koalīcijā, Saeimas deputāti pauda viedokli, ka desmit eiro piemaksa ir neadekvāti zems atbalsts. Deputāti valdību aicina lemt par tā palielināšanu un izvērtēt iespēju atbalsta saņēmēju lokā iekļaut visas ģimenes ar bērniem.

Deputāti arī uzskata, ka būtu jāizskata iespēja uz laiku samazināt pievienotās vērtības nodokli elektrībai, dabasgāzei un apkurei.

Stingru atbalstu PVN samazināšanai izteica bijusī izglītības ministre, tagad deputāte Ilga Šuplinska, vēršot uzmanību, ka rēķinus jāpalīdz samaksāt arī skolotājiem.

Ekonomikas ministrija ir gatava diskutēt par palīdzības sniegšanu ne vien daudzbērnu, bet visām ģimenēm ar bērniem. Savukārt PVN samazināšanu tā neatbalsta, norādot, ka tas nepalīdzētu jūtami samazināt rēķinus, tāpēc pareizāk esot palielināt pabalstu konkrētajām iedzīvotāju grupām.

Video: TV3 Ziņas sižets 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu