VIDEO ⟩ "TTT Rīga" sezonu Eirolīgā sāk ar zaudējumu čempoinvienībai UGMK

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieva Pulvere
Ieva Pulvere Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīru trešdien Rīgā uzsāka ar divām uzvarētām ceturtdaļām zaudējumā pagājušās sezonas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK.

"TTT Rīga" zaudēja UGMK ar 56:71 (11:18, 8:18, 18:17, 19:18).

Uz Albas Torensas trīspunktu metienu "TTT Rīga" atbildēja ar Daugiles Šarauskaites trim punktiem, diviem punktiem pievienojot vienu no diviem realizētiem soda metieniem - 3:3.

Pēc tam titulētās pretinieces, lauvas tiesu punktu gūstot no groza apakšas, pakāpeniski palielināja pārsvaru līdz 18:9 pēc Anastasijas Šilovas divpunktu metiena. Pirmajā ceturtdaļā ar diviem punktiem vēl paspēja atbildēt Ieva Pulvere - 11:18.

Otrajā periodā viešņas apgriezienus nesamazināja, pēc septiņu punktu izrāviena ar Šilovas divpunktu metienu panākot 33:15 savā labā.

Pēc Marinas Vadejevas diviem precīziem soda metieniem 28.minūtē UGMK pārsvars pirmo reizi spēlē pārsniedza 20 punktu robežu - 53:32, vēlāk pārsvaram svārstoties 14-20 punktu robežās.

Pēc 44:64 rīdzinieces ar "leģionāru" pūlēm guva desmit punktus pēc kārtas, panākot vairs tikai 52:64 un pēc Vanesas Jasas metiena - 54:64. Beigās gan viešņas vēl nedaudz savu pārsvaru palielināja - 71:56.

Rīgas vienības rindās rezultatīvākā ar 14 punktiem bija Jasa, 11 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Šarauskaite, bet astoņus punktus sakrāja Džesmina Tomasa.

UGMK komandā 16 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Vadejevai, 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas - Torensai, bet pa 11 punktiem - Šilovai un Jevgeņijai Beļakovai.

Pagājušajā sezonā komandas tikās divas reizes. Abās reizēs "TTT Rīga" piekāpās UGMK - 71:104 un 41:90.

A apakšgrupā bez "TTT Rīga" un UGMK spēlē arī Salamankas "Avenida", Prāgas ZVVZ USK, Monpeljē "Lattes", Venēcijas "Umana Reyer", Maskavas MBA un Seksārdas KSC.

Pagājušajā sezonā Eirolīgas grupas spēlēs Rīgas komanda nespēja izcīnīt nevienu uzvaru, savā grupā paliekot pēdējā vietā ar bilanci 0-6. Turnīrs notika pēc "burbuļa" principa divos sabraukumos, bet šosezon komandas atgriezušās pie ierastā formāta.

UGMK basketbolistes ir seškārtējas Eirolīgas čempiones (2003., 2013., 2016., 2018., 2019., 2021.). Jekaterinburgas vienībai izdevies kvalificēties 13 "Četru fināliem" pēc kārtas (2008.-2019., 2021.), šajā laikā uzvarot 15 "play-off" sērijās (bilance 30-1).

Eirolīgā no 2019.gada 4.decembra UGMK izcīnīja 19 uzvaras pēc kārtas, tai skaitā trīsreiz pret "TTT Rīga". Iepriekšējo zaudējumu Jekaterinburgas vienība piedzīvoja 2019.gada 27.novembrī Rīgā pret "TTT Rīga" - 81:89.

UGMK pieteikumā ir četras spēlētājas, kuras pašlaik spēlē Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) pusfinālos - Britnija Grainere, Džonkvela Džonsa, Alija Kviglija un Kortnija Vanderslūta.

Eirolīgas pamatturnīrs sākas trešdien, 6.oktobrī, un finišēs 2022.gada 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu