Ventspilī automašīnas vadītājs pa pilsētu traucas ar 121 km/h lielu ātrumu, pamatīgi pārkāpjot noteikumus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Ventspilī kāds automašīnas vadītājs traucies ar ātrumu 121 kilometriem stundā (km/h), pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 71 km/h, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušajā trešdienā ap plkst.2 naktī policisti Ventspilī, Riņķu ielā, fiksēja automašīnu BMW, kuras vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar 50 km/h, traucās ar ātrumu 121 km/h, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 71 km/h. Vīrietis steigšanās iemeslu likumsargiem neatklāja, taču pārkāpumu atzina.

VP par notikušo ir sākts administratīvā pārkāpuma process, norādīja Šeršņova.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas un ja tas izdarīts apdzīvotā vietā vai dzīvojamajā zonā, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību, skaidroja Šeršņova.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu