Ģirts Majors par "Positivus" nākotni un Covid-19 izraisītajām sekām mūzikas industrijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

LTV raidījumā "Rīta Panorāma" viesojās "Positivus" festivāla un koncertu rīkotājs Ģirts Majors, kurš skaidroja vai festivāls nākamajā vasarā tiešām notiks.

Ģirs Majors atklāj, ka festivāls norisināsies, taču mazliet citādā formātā. Viņš pauž, ka gaidāmi ir daudzi jaunumi, taču tos plašākai sabiedrības daļai atklās pēc pāris nedēļām.

"Mums ir liela daļa programmas jau sagatavota un salīdzinoši tuvākā laikā plānojam pavēstīt publikai lielus jaunumus. Mēs ceram, ka pēc pandēmijas pirmais festivāls atvērs jaunu lappusi mūsu festivāla dzīvē. Uz nākamo vasaru mēs vēl aizvien raugāmies optimistiski, daudz optimistiskāk, kā tas bija uz šo vasaru.

Lai atvērtu jaunu lappusi daudz kam ir jāmainās.

Ir skaidrs, ka tad kad festivāli atsāksies, tie atsāksies ar dubultu sparu, jo mākslinieki ir noilgojušies. Mēs domājam, ka nākamajā vasarā sāks notikt tādi lielāki koncerti un tas būs ar tādu sparu, kā nav bijis pat pirms pandēmijas," sacīja Majors.

Viņš piebilst, ka festivāls būs pieejams tikai vakcinētajiem, taču, mainoties ierobežojumiem, varētu būt iespējams paplašināt apmeklētāju loku. 

"Projekti uzkrājas daudz vairāk, jo, piemēram, šajos divos gados koncertu saraksts, kas notiktu 2022. gadā ir garākais, kāds jebkad ir bijis, jo uzkrājas visi pārceltie koncerti," sacīja Majors. 

Jautāts par, viņaprāt, iemesliem, kāpēc cilvēki Latvijā nevakcinējas, Majors atbildēja: "Es domāju, ka cilvēki, kuriem ir antipātijas pret kaut ko tādā veidā izrāda protestu un valda ārkārtīga tuvredzība. Kā var neredzēt to, ka jo attīstītākas zemes, jo vakcinācija ir daudz augstākā līmenī. Jo ilgāk mēs dzīvojam pandēmijā, jo šie argumenti, kādēļ vakcinācija ir vienīgā atslēga, kļūst arvien nelokāmāki. Acīmredzot liela daļa cilvēku nemaz negrib dzīvot attīstītākā zemē, viņiem ir labi tāpat."

Festivāls "Positivus" plānots 2022. gada 15., 16. jūlijā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu