Saeimas deputāti skaidrojas par valdības laikus nepieņemtajiem lēmumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto.
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Reaģējot uz mediķu kritiku par valdības novēlotu rīcību Covid-19 nekontrolētas izplatības novēršanai, premjera Krišjāņa Kariņa partija ir neizpratnē, kāpēc briestošo krīzi nebija iespējams novērst ar slimnīcām atvēlētajiem 86 miljoniem eiro, vēsta TV3 Ziņas.

Vīrusa izplatība pārsniegusi aizvadītās ziemas rādītājus, kad spēkā bija pulcēšanās ierobežojumi un pat ieviesta komandantstunda. Turpretī šoreiz par drošības pasākumu pastiprināšanu valdība spriež tikai tagad.

Par veselības nozari atbildīgā apvienība "Attīstībai/Par!" piekrīt, ka lēmumi ir novēloti, norādot, ka veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) aicinājumi nevilcināties bija palikuši nesadzirdēti.

Juris Pūce neizlēmību daļēji skaidro ar bažām, ka plašumā varētu vērsties protesti. Savukārt "Nacionālās apvienības" līderis vērš uzmanību, ka valdībai nākas salāgot dažādu nozaru atšķirīgās intereses, kas pandēmijas laikā ir īpaši sarežģīts uzdevums.

Tikmēr premjera partija jau atkārtoti pauž neizpratni, kāpēc briestošo krīzi slimnīcās nav novērsis tām laikus atvēlētais papildu finansējums.

Kā skaidro veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), finansējums ir palīdzējis aprīkot slimnīcas, bet joprojām liela problēma ir speciālistu trūkums.

Saeimas deputātiem ir tiesības no valdības pārņemt krīzes vadību savās rokās. Parlaments apsteidzoši rīkojās pavasarī, lemjot par ierobežojumu mīkstināšanu ēdināšanas nozarē, kas izsauca pretrunīgu reakciju.

Koalīcijas partiju līderi ir pārliecināti, ka lemšanai par ierobežojumu pastiprināšanu jāpaliek valdības ziņā, un Saeimai nebūtu jāiesaistās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu