Juglā milzu liesmas plosa mikroautobusu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Juglā trešdien, 7.oktobrī, ap plkst. 22 vakarā, uzliesmoja kāds autoservisa teritorijā novietots mikroautobuss, kuram pēkšņi aizdegusies motortelpa, vēsta "Degpunktā".

Arnis vēlu vakarā steidzās pie automehāniķa uz garažu – viņa spēkratam vajadzēja ātri nomainīt riepu. Piebraucot pie servisa Lizuma ielā, vīrietis saoda nepatīkamu smaku. Izkāpjot no transportlīdzekļa, tālumā bija manāmi gaismas uzliesmojumi.

Viņš stāsta, ka cēlās dūmi un smirdēja pēc deguma, bet liesmas bija sasniegušas četru metru augstumu. Pēc tam ieraudzīja, ka dega busiņš, dzirdējis, ka tam sprāgst viena riepa un sapratis situācijas bīstamību, ka busiņā var būt gāzes baloni vai citas lietas.

Arnis novēroja, ka pa teritoriju staigā uztraucies apsargs. Liesmas jau bija pārmetušās uz blakus esošo žogu un paletēm. Dzēst mikroautobusu pašu spēkiem būtu pārāk bīstami, tāpēc apkārtējiem nācās pacietīgi gaidīt ugunsdzēsēju ekipāžas.

Operatīvie dienesti ieradās ātri un dzēšana prasīja tikai dažas minūtes. Ugunsdzēsēji pēc tam aprunājās ar mikroautobusa īpašnieku un sākotnējā informācija liecina, ka noticis īssavienojums.

Arnis stāsta, ka viņam bijusi līdzīga pieredze, proti, divas reizes nācies pašam dzēst degošu transportlīdzekli. Nodega akumaltora klemme. Parasti tādos gadījumos nedrīkstot vērt vaļā motora pārsegu, ir jāpagaida, kad tas noslāpst. Īssavienojums var sākties no maza vadiņa un beigties ar lielu ugunsgrēku, brīdina Arnis.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu