Ņem vērā! ⟩ Izmaiņas uz Latvijas autoceļiem - līdz nākamajai vasarai atļautais ātrums būs 90 km/h

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šoseja.
Šoseja. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc 8.oktobra visā valsts autoceļu tīklā maksimālais atļautais braukšanas ātrums būs 90 km/h, un tāds tas saglabāsies līdz nākamajai vasaras sezonai.

Kā informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC), posmos, kuros vasaras periodā maksimālais braukšanas ātrums bija palielināts līdz 100 vai 110 km/h, tas tiks atcelts un būs nomainītas arī attiecīgās ceļazīmes.

Vasaras sezonas sākumā uzstādīto ceļazīmju, kas atļauj maksimālo braukšanas ātrumu 100 un 110 km/h, nomaiņa tiek veikta Tallinas šosejas, Vidzemes šosejas, Daugavpils šosejas, Jelgavas šosejas, Jūrmalas šosejas, Rēzeknes šosejas, Rēzeknes apvedceļa un autoceļa Tīnūži-Koknese posmos.

Kā norāda LVC, lai arī oktobra pirmā dekāde bijusi sausa un saulaina, jārēķinās, ka tuvojas rudenim raksturīgie mainīgie laikapstākļi, kad autoceļu segums var būt mitrs un apledojis, īpaši rīta stundās, kad gaisa temperatūra ir zem nulles. Šādos apstākļos var veidoties neredzams un īpaši bīstams apledojums, ko mēdz saukt arī par melno ledu. Visbiežāk tas veidojas uz tiltiem, pārvadiem, kā arī uz ceļiem kas ir mežainā apvidū un blakus ūdenstilpēm.

Autovadītāji tiek aicināti ievērot piesardzību un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu