Sevastova Indianvelsas "WTA 1000" turnīru sāk ar uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Indianvelsas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā izcīnīja uzvaru pār Polonu Hercogu.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 65.pozīciju, pārspēja pasaules ranga 123.raketi slovēnieti Polonu Hercogu ar 3-6, 6-2, 6-0.

Pirmajā setā pirmā breikbumba tika fiksēta piektajā geimā, Hercogai to izmantojot un panākot 3-2 savā labā.

Setā garākajā septītajā geimā slovēnietei bija trīs breikbumbas, taču izmantota netika neviena no tām.

Visbeidzot devītajā geimā Hercoga, kura setā ne reizi nedeva breikbumbas iespēju Sevastovai, realizēja ceturto no setbumbām - 6-3.

Otrajā setā aina bija pilnīgi pretēja, dominējot Sevastovai ar saīsinātajiem sitieniem.

Viņai vienīgajai bija četras breikbumbas, ar pirmo trešo geimu uzvarot "sausā", bet piektajā geimā izmantojot trešo no trim pēc kārtas panāktām breikbumbām un setu uzvarot ar 6-2.

Pēc otrā seta Latvijas tenisiste izmantoja medicīnisko pārtraukumu, kura laikā aprūpēta tika Sevastovas mugura.

Trešo setu ar vairākām kļūdām, sev servējot, sāka slovēniete, palīdzot Sevastovai uzvarēt pirmo geimu. Latvijas tenisiste ar izgājienu pie tīkla panāca 2-0, labi iesākot arī trešo geimu (30:0). Pārsvars gan tika zaudēts, taču ar dubultkļūdu slovēniete geimu zaudēja - 3:0 Sevastovas labā.

Izdevās vinnēt arī ceturto geimu, pašai servējot. Izšķirošais punkts garā izspēlē tika gūts ar izgājienu pie tīkla - 4-0.

Ar vēl vienu sitienu tīklā Hercoga ļāva Sevastovai servēt par uzvaru spēlē - 5-0 Latvijas tenisistes labā.

Sestajā geimā Latvijas sportiste ieguva divas mačbumbas pēc kārtas un, kaut arī nepadevās pirmā serve, interesantā izspēlē, devusies pie tīkla pēc slovēnietes saīsinātā sitiena, guva panākumu otrās mačbumbas izspēlē - 6-0.

Hercoga labāk servēja, sakrādama trīs netveramas serves pret Sevastovas vienu un divreiz pieļaudama dubultkļūdas pret pretinieces sešām. Tāpat viņa precīzāk izpildīja pirmo servi, trāpot laukumā 76,3% gadījumu, kamēr Sevastova tikai 56,6 procentos.

Tomēr pārējos rādītājos labāka bija Latvijas tenisiste, kura realizēja piecas no astoņām breikbumbām, kamēr pretiniecei tas izdevās divreiz astoņos mēģinājumos.

Kopā spēlē Sevastova uzvarēja 80 no 142 izspēlēm.

Līdz ar šo uzvaru Sevastova pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Iekļūšana otrajā kārtā Latvijas tenisistei dos 35 pasaules ranga punktus.

Līdzšinējās četrās spēlēs, kas visas beigušās ne ilgāk kā divos setos, trīsreiz pārāka bija bijusi Sevastova. 2011.gadā viņa Hercogu uzvarēja divreiz - Austrālijas atklātā čempionāta un Indianvelsas turnīra pirmajā kārtā, bet 2018.gada Bukarestes turnīra pusfinālā slovēniete pēc pirmā seta spēli nespēja turpināt izstājoties. Vienīgo reizi Hercoga uzvaru svinēja pirmajā tikšanās reizē, esot pārākai Itālijā notiekošā ITF "W-100" sērijas Kuneo turnīra ceturtdaļfinālā.

Pēdējo cīņu abas tenisistes bija aizvadījušas ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, Sevastovai ar 6-7 (6:8), 3-6 piekāpjoties čehietei Katerinai Sinjakovai, bet Hercogai ar 1-6, 2-6 - čehietei Petrai Kvitovai.

Sevastova ar Hercogu Ņujorkā bija apvienojušas spēkus dubultspēlē, pirmajā kārtā piekāpjoties Rumānijas duetam.

Uz Indianvelsu Sevastova bija devusies ar sešu zaudējumu sēriju.

Vimbldonas čempionātā Sevastova sasniedza trešo kārtu, bet Tokijas olimpisko spēļu turnīrā zaudēja pirmajā kārtā. Šosezon labākais rezultāts viņai ir turnīrā Maiami, kur Latvijas tenisiste izcīnīja trīs uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Par veiksmīgākajiem šosezon WTA tūrē Hercogai jāuzskata Romas "WTA 1000" sērijas turnīrs un Francijas atklātās meistarsacīkstes, kuros slovēniete nokļuva līdz trešajai kārtai. Tāpat aprīlī viņas kontā ir arī uzvara Oeirašas ITF W-60 sērijas turnīrā Portugālē.

Sevastovas sezonas bilance ir 21-19, kamēr Hercogai - 11-18.

2020.gadā Indianvelsas turnīrs Covid-19 dēļ netika rīkots, 2019.gadā Sevastova tika līdz trešajai kārtai, tur nespējot turpināt cīņu pret igaunieti Aneti Kontaveitu, bet sekmīgākais Latvijas tenisistei šajās sacensībās bija 2018.gads, kad astotdaļfinālā nācās zaudēt amerikānietei Venusai Viljamsai. Pavisam Sevastova Indianvelsā līdz šim bija spēlējusi piecreiz.

Slovēniete Indianvelsā bija spēlējusi trīsreiz. Labākais sasniegums viņai bija 2015.gadā, kad pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas viņa tika līdz turnīra otrajai kārtai.

Sevastova līdz šim uzvarējusi četros, bet Hercoga - trijos WTA vienspēļu turnīros.

Otrajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar Onsu Žabēru no Tunisijas, kura pasaules rangā ieņem 14.vietu un turnīrā izsēta ar 12.numuru, saņemot atbrīvojumu no pirmās kārtas mačiem.

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 29.vietu un šajā turnīrā izsēta ar 24.numuru, pirmajā kārtā nespēlēs.

Otrajā kārtā viņas pretiniece būs taivāniete Suveja Sje, kura rangā ieņem 96.vietu.

2019.gada turnīrā uzvarēja Bjanka Andresku no Kanādas.

Vīriešu sacensībās kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā apstājās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis.

Turnīrs Indianvelsā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu