"Vai jūs arī līdz vieniem naktī gaidījāt valdības lēmumus?" Iedzīvotāji reaģē uz ārkārtējās situācijas un ierobežojumu izsludināšanu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Naktī uz piektdienu, 8. oktobri, saistībā ar straujo Covid-19 izplatību Latvijas valdība lēma par ārkārtējās situācijas un ierobežojumu pastiprināšanas izsludināšanu. Latvijas iedzīvotāji lietotnē "Twitter" pauduši savu nostāju par valdības pieņemtajiem lēmumiem.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc KVP sēdes žurnālistiem skaidroja, ka ārkārtējās situācijas izsludināšanas mērķis ir daudz straujāk palielināt vakcinācijas aptveri, to panākot ar daudz bargākiem ierobežojumiem nevakcinētajiem.

Pastiprināta tiks arī drošības pasākumu kontrole. Premjers pauda, ka Latvija ir ļoti smagā situācijā - ir pārāk liels nevakcinēto cilvēku skaits, kas savukārt ļoti skar veselības aprūpes sistēmu - slimnīcās strauji aug Covid-19 pacientu pieplūdums, kas ierobežo slimnīcu spēju pilnībā sniegt pakalpojumus.

Valdība vakarnakt ir pieņēmusi grūtu, bet vienotu lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu. Šis rudens ir izšķiroši svarīgs, lai mēs saņemtos un pārvarētu grūtības, kuras visi kā viens vēlamies atstāt pagātnē.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu