Zināms, kurus trīs Ziemeļamerikas hokejistus Pekinas olimpiskajām spēlēm aizrunājusi Latvija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlase gaidāmajām Pekinas olimpiskajām spēlēm pieteikusi Zemgu Girgensonu, Rūdolfu Balceru un Kristiānu Rubīnu.

Pirms NHL spēlētāju dalības 2022.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā IIHF kopā ar NHL un NHL Spēlētāju asociāciju (NHLPA) ir pieprasījusi visu olimpiskā hokeja turnīra valstu izlasēm iesniegt sarakstu ar trim NHL spēlētājiem, kuri tiks iekļauti valstu olimpiskajās izlasēs.

Ja šie spēlētāji būs veseli un tiesīgi piedalīties olimpiskajās spēlēs, viņi tiks iekļauti galīgajā izlašu sarakstā, kas tiks paziņots 2022.gada janvārī.

Latvijas izlases sarakstā iekļuvuši divi uzbrucēji un aizsargs.

Kanādas komanda Pekinas spēlēs vēlas savās rindās redzēt uzbrukuma zvaigznes Sidniju Krosbiju, Konoru Makdeividu un aizsargu Alekss Pītrendželo.

Somijas komanda par šādiem trim spēlētājiem nosaukusi Sebastianu Aho no Karolīnas "Hurricanes", Aleksandru Barkovu no Floridas "Panthers" un Miko Rantanenu no Kolorādo "Avalanche".

Zviedrijas komandā tie ir Viktors Hedmans (Tampabejas "Lightning"), Gabriels Landeskogs ("Avalanche") un Mika Zibanejads (Ņujorkas "Rangers").

Savukārt par vēlamajiem Čehijas izlases trim spēlētājiem Pekinā nosaukti Ondržejs Palāts ("Lightning"), Davids Pastrņāks (Bostonas "Bruins"), kā arī Elvja Merzļikina komandas biedrs Kolumbusas "Blue Jackets" Jakubs Vorāčeks.

ASV izlases vadība savu vēlmju ietvaros Pekinas olimpiskajām spēlēm nosaukusi Latvijas aizsarga Kristiāna Rubīna pārstāvētās Toronto "Maple Leafes" uzbrucēju Ostonu Metjūsu, kā arī divus Čikāgas "Blackhawks" pārstāvjus - Setu Džonsu un Patriku Keinu.

Citu izlašu vēlamos NHL spēlētājus paredzēts paziņot piektdien.

12 komandu vidū olimpisko spēļu turnīrā ir arī Latvijas izlase.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu