Plānots, ka iekštelpās līdz 10 cilvēkiem drīkstēs pulcēties pret Covid-19 nevakcinētās personas (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Liudmyla Guniavaia/Shutterstock.com

Pret Covid-19 nevakcinētajiem jeb personām bez Covid-19 sertifikāta privātos pasākumos iekštelpās varētu ļaut pulcēties līdz 10 cilvēkiem, paredz šodien valdības sēdē sagatavotais lēmumprojekts.

Savukārt ārā drīkstētu pulcēties līdz 20 nevakcinētām personām.

Nevakcinētie individuāli no vienas mājsaimniecības varētu saņemt kultūras pakalpojumus, ja pakalpojuma sniedzējam ir Covid-19 sertifikāts un telpās neatrodas citas personas.

Lielākas iespējas nevakcinētajiem būtu saņemt pakalpojumus brīvā dabā vai, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī vai individuālajā peldlīdzeklī.

Bez Covid-19 sertifikāta cilvēki drīkstētu piedalīties reliģiskās darbības norisēs iekštelpās un ārtelpās, ja vienai personai tiek nodrošināti vismaz 15 kvadrātmetri no publiski pieejamo telpu platības un ja tiek lietotas sejas maskas.

Nevakcinētās personas drīkstētu izmantot sabiedrisko transportu un saņemt saimnieciskos pakalpojumus pasta pakalpojumu sniegšanas vietās, ja vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 15 kvadrātmetri telpas.

Bez Covid-19 sertifikāta cilvēki drīkstētu saņemt ēdienu līdzņemšanai.

Par šiem ierosinājumiem valdībai vēl jāpieņem lēmums. Ministru nostāja, spriežot par atsevišķiem ierosinājumiem, bija atšķirīga. Piemēram, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pauda negatīvu nostāju par pakalpojumu pieejamību ārtelpās nevakcinētām personām. Viņš paskaidroja, ka tas neveicina cilvēku vēlmi vakcinēties.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu