Tirgotāju asociācija: Covid-19 ierobežošana ir ilgstoši iekavējusies dažādu valdības kļūdainu lēmumu dēļ (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: BLACKDAY/Shutterstock.com/

Tirgotāji nepiekrīt daudziem risinājumiem, taču saprot, ka "ilgstoši iekavētā Covid-19 ierobežošana un dažādu kļūdainu lēmumu dēļ" zemā vakcinācijas aptvere spiež valdību pieņemt radikālus soļus, šādu viedokli pauda Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Viņš norādīja, ka tirgotāji Covid-19 riskus saskata šādā secībā - ģimene, sabiedriskais transports, skola un tad pārējās dzīves sfēras.

Tirgotāju ieskatā, nerisinot sabiedriskā transporta problēmas un pulcēšanās pārlieku plašumu, valdība pieņem risinājumus, kas palielina riskus tirdzniecības nozarē.

"Ceram, ka valdības šodien pieņemtie lēmumi palīdzēs apturēt Covid-19 saslimšanas pieaugumu, palielinās vakcinēto personu īpatsvaru un tuvākā laikā sakārtot ierobežojumus atbilstoši riska pakāpei un samazinot risku saslimt," sacīja Danusēvičs.

Jau ziņots, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus, nolemts Krīzes vadības padome (KVP).

Mazumtirdzniecības jomā nevakcinētiem cilvēkiem būs pieejami tikai pašu nepieciešamāko preču veikali.

Cilvēki ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu drīkstēs apmeklēt arī citas tirdzniecības vietas, kurām jānodrošina apmeklētāju kontrole. Gan veikalos, gan tirgos apmeklētājiem un personālam pareizi jālieto sejas maskas.

KVP izskatīja ekspertu sagatavotos rīcības scenārijus, kā apturēt Covid-19 straujo izplatību un pēc iespējas saīsināt slimnīcu pārslodzes laiku. Visbiežāk hospitalizācija ir vajadzīga nevakcinētiem Covid-19 pacientiem, tāpēc ārkārtējās situācijas drošības pasākumi visvairāk ietekmēs cilvēkus bez derīga vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Tāpēc KVP ieskatā ir būtiski jāsamazina cilvēku klātienes kontaktēšanās visā sabiedrībā, vienlaikus veicinot vakcinācijas aptveri.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc KVP sēdes teica, ka vienlaikus plānots arī saīsināt veikalu darbības laiku.

Šie jautājumi vēl jāapstiprina valdībā, ko plānots darīt sēdē piektdien.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu