Kariņš: Šodien ir pavisam citādāka situācija, nekā tā bija ziemā (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Valdībai diskusijās par Covid-19 izplatības mazināšanu jāizvēlas starp šobrīd piedāvātajiem ierobežojumiem vai pilnīgu "lokdaunu", Ministru kabineta ārkārtas sēdē sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš aicināja ņemt vērā, ka šodien ir pavisam citādāka situācija, nekā tā bija ziemā, jo patlaban saslimstība ir augstāka, nekā tā jebkad ir bijusi iepriekš, ņemot vērā arī to, ka daļa sabiedrības ir vakcinēta. Pēc premjera paustā, pastāv reāli draudi, ka veselības aprūpes sistēma nespēs ar visu tikt profesionāli galā un sniegt pakalpojumus, kādi ir nepieciešami visiem valsts iedzīvotājiem. Ministru prezidents akcentēja, ka valdības pienākums ir pieņemt lēmumus, kas samazina cilvēku savstarpējos kontaktus.

"Mums ir divas izvēles, vai iet šo ceļu, kas ir izrunāts, vai iet otru ceļu, kas būtu visu slēgt uz kādu laiku. Mēs gribam mūsu bērniem dot iespēju turpināt mācīties skolās, un mēs gribam dot vakcinētajiem cilvēkiem iespēju turpināt sabiedriski normāli dzīvot. Visi noteikumi ir virzīti uz to, lai cilvēki vakcinētos. Bet vietās, kur satiekas vakcinēti cilvēki, jābūt maksimāli grūti vīrusam izplatīties no cilvēka uz cilvēku," skaidroja Kariņš.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) norādīja, ka vakar tika reģistrēts augstākais inficēšanās skaits kopš pandēmijas sākuma. Viņš uzsvēra, ka ir krīze un ārkārtas situācija medicīnā. Pavļuts atgādināja, ka mediķi, epidemiologi un infektologi lūdza valdību slēgt visu, tostarp arī vakcinētajiem cilvēkiem.

"Es aicinātu uz saprātu lēmumu pieņemšanā. Tā ir kopīga atbildība, no kuras mūs neviens neatbrīvos. Ja mēs neizkontrolēsim šo situāciju, domāju, ka neviens no mums nevēlas pēc dažām nedēļām atgriezties pie šī paša galda, lai runātu par to, ka nepieciešams prasības vēl pastiprināt," akcentēja ministrs.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu