Valdība piešķirs papildus finansiālo atbalstu ģimenes ārstiem par iesaisti vakcinācijā pret Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Da Antipina/Shutterstock.com

Lai veicinātu aktīvāku ģimenes ārstu iesaisti vakcinācijā pret Covid-19, valdība piektdien atbalstīja Veselības ministrijas ieceri piešķirt papildu finansiālu stimulu ģimenes ārstu praksēm.

Veselības ministrijā, paredzēts, ka no 1.oktobra līdz 31.decembrim ģimenes ārsta prakse par katru ievadītu vakcīnas devu saņems 11,87 eiro piemaksu.

Palielinātas arī iepriekš noteiktās piemaksas par praksē reģistrētajiem vakcinētiem senioriem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām ar hroniskām slimībām. Tādējādi ģimenes ārsti saņems 2 eiro par katru cilvēku, ja vakcinācijas aptvere ir līdz 60%, 4 eiro, ja vakcinācijas aptvere ir no 60% līdz 80%, un 6 eiro - ja vakcinācijas aptvere ir no 80% līdz 100%.

Papildus noteiktas piemaksas par pārējiem praksē reģistrētajiem vakcinētiem cilvēkiem. Līdz ar to ģimenes ārsti saņems 1 eiro, ja vakcinācijas aptvere ir līdz 50%, 3 eiro, ja aptvere ir no 50% līdz 70%, un 5 eiro - ja vakcinācijas aptvere ir no 70% līdz 100%.

Piemaksas saņems tikai par vakcināciju, kas veikta praksē reģistrētam cilvēkam.

"Veselības ministrija turpinās sniegt papildu atbalstu vakcinējošiem ģimenes ārstiem. Tieši viņiem ir iespēja panākt straujāku mūsu riska grupu - senioru un hroniski slimojošo - aizsardzību pret Covid-19. Mums kopīgi vēl ļoti daudz darāms, lai pasargātu šaubīgos, dezinformētos un nevakcinētos," atzīmē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Tāpat, lai stiprinātu emocionālo veselību ģimenes ārstu praksē nodarbinātajiem, kuri ikdienā saskaras ar lielu darba apjomu un pastiprinātu psiholoģisko spriedzi, paredzēta iespēja prakses personālam, kas iesaistīts vakcinācijā, nodrošināt iespēju saņemt veselības veicināšanas un rehabilitācijas pakalpojumus. Šim mērķim katrai praksei būs pieejami 440 eiro par veselības veicināšanas un rehabilitācijas pasākumiem, kas saņemti no šī gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.augustam.

Atbalstam ģimenes ārstu prakses var pieteikties, iesniedzot pieteikumus Nacionālajā veselības dienestā. Līdz šim ģimenes ārstu praksēm papildu piešķirts vairāk nekā 50 miljonu eiro liels Covid-19 finansējums, tostarp Covid-19 piemaksām un ar Covid-19 saistītajiem pakalpojumiem. Tāpat līdz šim ģimenes ārstu praksēm sniegti vairāki atbalsta pasākumi vakcinācijai pret Covid-19.

Jau ziņots, ka no 1.oktobra vakcinācijā pret Covid-19 iesaistīta ikviena ģimenes ārsta prakse, kas sniedz valsts apmaksāto veselības aprūpi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu