VIDEO ⟩ Četriem ārvalstu studentiem kārotā dzīvokļa īre Rīgā izvērtusies par murgu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Četri ārvalstu studenti no Indijas nolēma kopīgi īrēt dzīvokli Rīgā, taču sastapās ar nepatīkamām problēmām brīdī, kad bija jau ievākušies "kārotajā" dzīvesvietā, ziņo raidījums "Bez tabu".

"Es tur nemaz nedzīvoju, jo noslēdzām līgumu. Viņš [saimnieks] teica, ka piecu dienu laikā sakopšot dzīvokli, jo tur tiešām viss bija nekārtīgi, pretīgi. Mēs piekodinājām, ja sakopsi, mēs tur dzīvosim," raidījumam stāsta Akhils.

Dzīvoklis atrodas Zirņu ielā, tā dēvētajā Rīgas klusajā tālajā centrā. Mitekļa cena – 420 eiro mēnesī kopā ar komunālajiem maksājumiem. Līguma noslēgšanas brīdī dzīvoklim arī bijusi atslēgta elektrība. Neraugoties uz visām neērtībām, Akhils paraksta līgumu un samaksā saimniekam naudu.

"Sestajā dienā [pēc līguma noslēgšanas] viņš sakopa tikai grīdu un virtuvi. Tualete un vannasistaba palika iepriekšējā stāvoklī. Es tur nedzīvošu. Pieprasīju, lai atgriež naudu, jo vienošanās paredzēja, ka viņam ir jāatdod nauda, ja piecu dienu laikā viss netiek iztīrīts un klients nav apmierināts.

Es to pieprasīju. Viņš pateica – nē, ka nedos naudu," stāsta Akhils.

Akhils ar draugiem saimniekam vārdā Gatis skaidrā naudā esot samaksājuši drošības naudu par īres pēdējo mēnesi 420 eiro apmērā un pusi mēneša īri – arī 210 eiro. Turklāt vēl 200 eiro esot samaksāti brokerim par īres dzīvokļa atrašanu un līguma sagatavošanu. Parakstīto dokumentu gan kritizē jurists Armands Logins, saskatot potenciālas krāpniecības un maldināšanas pazīmes.

Viena no kaimiņienēm, kura nevēlējās runāt kameras priekšā, atzina, ka Gata dzīvoklis regulāri tiekot izīrēts ārvalstu pilsoņiem. Daži bijuši visai trokšņaini.

"Bez Tabu" konkrēto dzīvokli apseko pat divas dienas pēc kārtas, un abās no tām saimnieku Gati nesastapa, savukārt, runājot pa telefonu, dzīvokļa izīrētājs lūdz interesējošos jautājumus atsūtīt īsziņā.

Uz īsziņu Gatis gan raidījumam neatbild, arī par iespējamo tikšanos klātienē nekādas konkrētības. Tikmēr Valsts policija norāda, ka šobrīd Akhila, viņa draugu un Gata starpā esot civiltiesisks strīds, kas esot jārisina tiesā.

Plašāk par notikušo skaties "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu