Lietuvas futbolisti uzvar Bulgāriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Lietuvas vīriešu futbola izlase sestdien Viļņā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa kvalifikācijas mačā, gūstot pirmos punktus sešās spēlēs.

Lietuva C grupas spēlē pārspēja Bulgāriju ar 3:1 (1:0).

14.minūtē viesiem 11 metru soda sitienu nerealizēja Dimitars Ilijevs, kura sitienu tvēra mājinieku vārtsargs Ernests Šetkus.

Soda sitiens uz mājinieku vārtiem tika piespriests pēc video atkārtojuma noskatīšanās. Tāpat video atkārtojums bija vajadzīgs pēc Justa Lasicka vārtu guvuma 18.minūtē, kas apstiprināja, ka Lietuva izvirzījusies vadībā ar 1:0.

64.minūtē viesi rezultātu izlīdzināja pēc Kirila Despodova sitiena - 1:1.

Tomēr lietuvieši 82. un 84.minūtē atbildēja ar diviem Fjodora Černiha "goliem", svinot pirmo uzvaru šajā atlases ciklā.

Grupas vadībā ar 14 punktiem sešos mačos ir Itālija. Četrās spēlēs astoņi punkti ir Šveicei un pieci - Ziemeļīrijai, kam ar sešās cīņās iegūtiem pieciem punktiem seko Bulgārija un ar trim - Lietuva.

Vēl vienā sestdienas agrajā spēlē D grupā Kazahstāna savā laukumā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai ar 0:2 (0:1).

Vārtus viesu labā 25. un 66.minūtē guva Smails Prevljaks.

Grupas vadībā ar 12 punktiem sešās cīņās ir Francija. Piecās spēlēs seši punkti ir Bosnijai un Hercegovinai, bet pieci - Ukrainai. Somijai ir pieci punkti četros dueļos, bet Kazahstāna sešās spēlēs tikusi pie trim punktiem.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu