No 18. oktobra braukšanas maksas atlaides nepiemēros, ja nebūs Covid-19 sertifikāta (157)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Rīgas starptautiskā autoosta" teritorija.
AS "Rīgas starptautiskā autoosta" teritorija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā no 11. oktobra izsludinot ārkārtējo situāciju ir noteikts, ka no 18. oktobra pilngadīgajiem, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, braukšanas maksas atvieglojumi netiks piemēroti, ziņo Satiksmes ministrija.

Noteikts, ka no 18.oktobra braukšanas maksas atvieglojumi pilngadīgām personām, kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, netiks piemēroti maršrutos, ko nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs, kurš saņem dotāciju no valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļiem.

Lai primāri nodrošinātu skolēnu, studentu un izglītības iestāžu mācībspēku nokļūšanu uz un no mācību iestādēm pasažieru skaits transportlīdzeklī paliek tāds pats, kā noteikts iepriekš - tas nedrīkst pārsniegt 80% no transportlīdzekļa ietilpības.

Pieturvietās ārpus reģionālās nozīmes maršrutu galapunktiem, ja nepieciešams uzņemt pasažierus, ietilpība noteikta 85% apmērā. Lai mazinātu epidemioloģiskos riskus, pārvadātājam ir jānodrošina regulāra transportlīdzekļa dezinfekcija un salona vēdināšana.

Savukārt pasažieriem paliek spēkā obligāta prasība brauciena laikā lietot sejas maskas. Ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, pasažieriem jāizvēlas vietas tā, lai transportlīdzekļa salons būtu vienmērīgi piepildīts un pēc iespējas būtu ievērotas distancēšanās prasības.

Ņemot vērā joprojām augstos epidemioloģiskos riskus, ministrija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumu - ievērot divu metru distanci, mazgāt rokas, vēdināt telpas un lietot sejas maskas visur, kur tās ir jālieto. Katra cilvēka izlēmīga rīcība, rūpīgi ievērojot visus drošības pasākumus un vakcinējoties, palīdz apturēt pandēmiju un atgriezties ierastajā ikdienas dzīves ritmā.

Kā ziņots, valdība piektdien nolēma no pirmdienas, 11.oktobra izsludināt valstī ārkārtējo situāciju uz trim mēnešiem.

Tādējādi spēkā stāsies vairāki Covid-19 izplatības novēršanai paredzēti ierobežojumi.

Foto: Satiksmes ministrija
Komentāri (157)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu