Vācijā uzsākta izmeklēšana par Lukašenko līdzdalību migrantu kontrabandā, ziņo laikraksts (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijā uzsākta izmeklēšana par Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko līdzdalību migrantu kontrabandā no Baltkrievijas teritorijas caur Poliju uz Vāciju, svētdien vēsta laikraksts "Bild am Sonntag".

Pēc Vācijas federālās policijas datiem, kopš šī gada augusta no Baltkrievijas Vācijā nelikumīgi nonākuši teju 4000 ārzemnieku. Tikai oktobra pirmajā nedēļā vien tādu nelegālo imigrantu skaits sasniedza 1183.

Pēc "Bild am Sonntag" informācijas, visbiežāk Vācijas robežu nelegāli cenšas šķērsot jauni vīrieši no Sīrijas un Irākas. Viņu nosūtīšanas punkti uz Eiropu ir Bagdāde un Erbīla Irākā, Dubaija Apvienotajos Arābu Emirātos, Beirūta Libānā, Ammāna Jordānijā, Stambula Turcijā un kopš septembra vidus arī Damaska Sīrijā. Turklāt ārzemniekiem tiek izdotas Baltkrievijas studentu vīzas.

Pēc ierašanās Minskā robežsargi vai miliči nogādā viņus Polijas pierobežā tajos sektoros, kur apsardze ir visvājākā. Nokļūstot Eiropas Savienības (ES) teritorijā, nelegālie imigranti paši turpina ceļojumu uz Vāciju.

"Bild am Sonntag" raksta, ka migranti par palīdzību nelegāli šķērsot robežu Baltkrievijas pusei maksā aptuveni 4000 eiro.

Pēdējo mēnešu laikā tūkstošiem migrantu centušies no Baltkrievijas nelikumīgi iekļūt ES dalībvalstīs Latvijā, Lietuvā un Polijā. Brisele uzskata, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms speciāli organizē šo nelegālo imigrantu plūsmu, lai atriebtos ES par sankcijām.

Vācijai ir aptuveni 460 kilometrus gara robeža ar Poliju.

Vācijas kanclere Angela Merkele septembrī vizītē Varšavā aicināja Baltkrieviju palīdzēt migrantiem tā vietā, lai sūtītu tos pāri robežai uz ES.

Polija uz 400 kilometrus garo robežu ar Baltkrieviju ir nosūtījusi tūkstošiem karavīru, lielā robežas posmā uzslējusi dzeloņstiepļu žogu, kā arī pierobežos zonā izsludinājusi ārkārtas situāciju, liedzot tur uzturēties žurnālistiem un aktīvistiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu