Pēc astoņu zaudējumu sērijas "Rīgas" hokejisti uzvar Jaroslavļas "Loko"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patriks Zabusovs
Patriks Zabusovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdien, 10. oktobrī, "Rīgas" komanda Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mačā uzvarēja Jaroslavļas "Loko".

Rīdzinieki mājas spēlē "Arēna Rīga" guva panākumu ar rezultātu 4:3 (0:0, 2:2, 2:1) un pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju.

Pirmajā trešdaļā Rīgas komanda nopelnīja divus mazākumus, taču viesi tos neizmantoja.

Otrajā trešdaļā spēles rezultātu atklāja Klāvs Veinbergs, gūstot vārtus. Pēc četrām minūtēm viesi atspēlēja zaudētos vārtus, taču pēc mazāk nekā 20 sekundēm rīdzinieku pārsvaru atjaunoja Dāvis Orniņš. 34.spēles minūtē Timurs Ahunovs guva vārtus, panākot 2:2.

Trešās trešdaļas ievadā Rīgas hokejisti izmantoja vairākumu un guva vārtus, bet drīz pēc tam Jaroslavļas vienības labā vārtus atguva Aleksandrs Perevalovs. Mazāk kā piecas minūtes līdz spēles beigām rīdzinieki atkal guva iespēju spēlēt vairākumā, kura laikā Patriks Zabusovs raidīja ripu vārtos.

"Rīgas" rezultatīvākais spēlētājs bija Zabusovs, kurš guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Rīdzinieki ar 12 punktiem 15 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu grupā.

Nākamo spēli Rīgas vienība aizvadīs pirmdien, kad vēl vienu reizi spēkosies ar Jaroslavļas komandu.

"Rīga" iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Rietumu konferencē un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Pēc iepriekšējās MHL sezonas Latvijas komandā ir notikušas visai ievērojamas pārmaiņas. Treneru korpusā pēc vienas sezonas Rīgas "Dinamo" komandā ir atgriezušies galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs, bet par vārtsargu treneri turpina strādāt Nikolajs Žurkovs. Komandas menedžera funkcijas turpina pildīt Juris Opuļskis.

Spēlētāju sastāvā no iepriekšējās sezonas pieteikumā ir palikuši 14 hokejisti, bet klāt nācis 21 jauns hokejists, līdz ar ko ir samazinājies komandas vidējais vecums. Pilnībā ir mainījusies vārtsargu līnija, bet arī aizsardzībā un uzbrukumā ir ievērojamas izmaiņas.

MHL 13.sezonas kalendārs paredz, ka katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 64 spēles (32 mājās, 32 izbraukumā). "Rīgas" komanda spēlē Rietumu konferencē, kurā ir 17 komandas un tikai astoņas labākās iekļūst izslēgšanas turnīrā.

Video: 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu