Vairākos veikalos, kuri atrodas tirdzniecības centros, drīkst iepirkties arī nevakcinētas personas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: eldar nurkovic/shutterstock.com

No 11.oktobra, tirdzniecības centrus drīkst apmeklēt tikai personas, kurām ir Covid-19 sertifikāts. Vairākos veikalos, kuri atrodas tirdzniecības centros drīkstēs iepirkties arī nevakcinētas personas, ziņo medijs "TVNET", kas vērsās Ekonomikas ministrijā, lai noskaidrotu, kā šādus noteikumus īstenot dzīvē. 

Ekonomikas ministrijas (EM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena norāda, ka ir jānodala divi termini - veikali un tirdzniecības centri. "Pirmās nepieciešamības preču veikali (kā pārtikas, aptiekas u.tml.) drīkst darboties sarkanajā režīmā, kamēr pārējie - tikai zaļajā." 

"Lai veikalu uzskatītu par tirdzniecības centru, ir jāizpildās diviem kritērijiem - kopējā centra platība ir vismaz 1500 kvadrātmetru un tajā ir pieci dažādi iepirkšanās punkti," pauž Urpena.

Svarīgi, ka jāizpildās abiem kritērijiem. "Tas, ka izpildās tikai viens kritērijs, nepadara veikalu par tirdzniecības centru. Piemēram, iepriekšējā vilnī saņēmām ļoti daudz jautājumu par tādiem veikaliem kā "Depo" un "Ikea" , jo to platība ir ļoti liela, bet tirgotājs tur principā ir viens," skaidro EM pārstāve. 

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem tirdzniecības centri, kuros vienlaikus darbojas veikali zaļajā un sarkanā režīmā, ir jānodala cilvēku plūsmas līdz ieejai konkrētajā veikalā. "Tas var būt ar lentēm, žogiem vai kā citādi, bet līdz veikala ieejai, iekšā plūsmas nav jādala," norāda Urpena. 

No pirmdienas valstī uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Tirdzniecības vietas, kuras varēs apmeklēt arī personas bez Covid-19 sertifikāta, ir pārtikas veikali, aptiekas, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali, telekomunikāciju veikali un degvielas uzpildes stacijas. Šajās vietās uz vienu apmeklētāju būs jānodrošina 25 kvadrātmetru platība.

Strādājot drošajā režīmā, uz vienu apmeklētāju būs jānodrošina 15 kvadrātmetri.

Brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros varēs strādāt tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali un telekomunikāciju veikali.

Tāpat būs pieejami tādi pakalpojumu sniedzēji kā kurpnieks un ķīmiskās tīrītavas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu