Navaļnijam cietumā mainīts noteiktais statuss (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: REUTERS/Scanpix.ee

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, atcelts iepriekš noteiktais statuss "ar noslieci uz bēgšanu", bet tā vietā noteikts "ekstrēmista un terorista" statuss, ziņo Krievijas medijs "Meduza".

Par Navaļnijam noteiktā statusa maiņu pavēstīts viņa kontā sociālajā tīklā “Instagram”.

Kā norāda Navaļnijs, statusa maiņu izskatījusi īpaša kolonijas komisija. Statuss “ar noslieci uz bēgšanu” ticis atcelts vienbalsīgi un arī jaunais “ekstrēmista” statuss apstiprināts vienbalsīgi.

Viņam noteiktā statusa maiņu Navaļnijs nodēvējis par labām ziņām, jo noteikumi attiecībā pret “teroristiem un ekstrēmistiem” kolonijā esot mērenāki nekā uz tiem, kas “perinot” bēgšanu.

Statuss “ar noslieci uz bēgšanu” nozīmē, ka attiecīgais ieslodzītais ik pēc divām stundām tiekot pārbaudīts, lai pārliecinātos, ka viņš nav aizbēdzis. Šīs pārbaudes tiek veiktas arī naktīs, tādējādi traucējot ieslodzītā naktsmieru.

“Man tas šausmīgi bija apnicis. Savukārt ar “ekstrēmismu” - tas ir kaifs. Neviens nepārbauda. Bažījos, vai viņi man neliks skūpstīt [Vladimira] Putina fotogrāfiju vai iemācīties no galvas kādu [Dmitrija] Medvedeva citātu, bet pat to nevajadzēja,” savu jauno statusu komentējis Navaļnijs.

Statuss “ar noslieci uz bēgšanu” Navaļnijam tika noteikts laikā, kad viņš atradās izolatorā Maskavā - vēl pirms viņš tika notiesāts un nogādāts kolonija Vladimiras apgabalā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu