Jauna informācija par Īrijā nogalinātās trīs bērnu mammas Skaidrītes lietu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skaidrīte Valdgeima.
Skaidrīte Valdgeima. Foto: SCFE - Sallynoggin College/Facebook

Šobrīd Dublinā turpina skatīt tiesas prāvu saistībā ar slepkavību, kas notika 2019. gada 26. jūnijā, kad Dublinā vienā no pilsētas centra hosteļiem tika noslepkavota latviete, trīs bērnu māte Skaidrīte Valdgeima, vēsta portāls "Baltic Ireland".

Tiesa šobrīd izskata iespēju, ka nogalinātās sievietes slepkava ir garīgi slims, jo bijis pārliecināts, ka upuris ir bijusi slepenā aģente, kuras uzdevums bijis viņu noindēt.

25 gadus vecais Latvijas pilsonis Valerijs Leitons, kura dzīvesvieta Īrijā un 34 gadus vecā Skaidrīte Valdgeima pirmoreiz satikās 2019. gada maijā kādā koncertā, tad starp abiem izveidojušās attiecības. 

Tiesas sēdes noslēguma runā apsūdzētā advokāts uzrunāja tiesas piesēdētājus, vēršot uzmanību uz to, ka, iztiesājot Valērija Leitona lietu, ir jāpatur prātā, ka viņa aizstāvamais ir garīgi slims, līdz ar ko tas mīkstina viņa atbildību nodarījumā.

Advokāts arī atgādināja par psihiatru sagatavotajiem atzinumiem par Leitona veselības stāvokli. Taču abu ārstu atzinumi ir kardināli pretēji. Trešdien tiesas sēdē advokāts paziņojis, ka aizstāvamais cieš no šizofrēniskas paranojas.

Jau vēstīts, ka 34 gadus vecās sievietes pastāvīgā dzīvesvieta Īrijā bija Blesingtona, bet viesnīcā viņa bijusi apmetusies Dublinas apciemojuma laikā, vēsta portāls "Baltic-Ireland" atsaucoties uz īru tabloīdu "Irish Mirror".

Incidenta aculiecinieki stāsta, ka sievietei uzbrucis vīrietis, kas arī bija apmeties šajā viesnīcā. 

"Pirms viņa tika nodurta, nabaga sieviete sauca pēc palīdzības un skaļi sita pa durvīm," kāds aculiecinieks stāstījis medijiem.

Liecinieks skrējis projām no notikuma vietas un netālu pamanījis divus neapbruņotus policistus.

"Abi drošsirdīgie policisti aizturēja vīrieti, kas bija notraipījies ar asinīm. Viņi to notrieca gar zemi un saslēdza rokudzelžos,"

stāsta liecinieks. Gan viņa, gan citu liecinieku stāstīto apstiprina arī CCTV kamerās fiksētie kadri.

"Irish Mirror" raksta, ka aizturētais esot no Austrumeiropas, bet viņa vārds pagaidām netiek izpausts.

Aizturētais vīrietis, iespējams, ir Latvijas pilsonis, vēsta īru medijs "DublinLive". Tāpat izmeklētāji skaidro Skaidrītes valstspiederību - tā visticamāk ir Latvijas vai Lietuvas.

Skaidrītes kolēģi zinājuši teikt, ka mirusī sieviete taisījusies drīz nokārtot Īrijas pilsonību, vēsta portāls "Baltic-Ireland".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu