"Tas ir tāds viss dzīves ceļš." Lielvārdiete titulēta par pasaules vecmāmiņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Konkurss Vecmāmiņa/Grandma Latvia/Facebook

Ar ievērojamiem panākumiem Starptautiskajā vecmāmiņu konkursā Igaunijā startējusi lielvārdiete Dace Jansone. Sieviete no Igaunijas atgriezusies ar pasaules vecmāmiņas titulu, vēsta "ReTV".

Dace uzskata, ka izcelties 15 valstu konkurencē palīdzējusi vienkāršība un latvisko tradīciju saglabāšana. Žūrija atzinīgi novērtējusi sievietes iznācienu Lielvārdes tautas tērpā, jo Dace bijusi vienīgā, kas vienā no prezentācijām bija tērpusies tradicionālā tērpā.

"Mana ģimene ir mana vērtība," viņa uzsver.

Reiz, 2012. gadā, Dace uzvarēja vietējā mēroga konkursā, kad tika kronēta par pirmo Latvijas vecmāmiņu. Piedalīties starptautiskajā konkursā un pārstāvēt Latvijas un novada vārdu iedrošinājusi ģimene.

"Es esmu ļoti bagāta, jo man ir tikai 61 gads, 43 gadi laulībā, trīs bērni un septiņi mazbērni. Meitenes man tagad pēc konkursa prasa, kā var kļūt par karalieni? Par karalieni nevar kļūt ar skaistu kleitu, par karalieni… Es jau sevi, protams, neuzskatu par karalieni, mani vienkārši tā dēvē šobrīd, bet tas ir tāds viss dzīves ceļš," stāsta "Grandma Universe 2021" titula ieguvēja.

Dace ir ilggadēja kultūras darbiniece, lielu ieguldījumu devusi latviešu trimdas literatūras bibliotēkas izveidošanā Lielvārdē.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu