Augšdaugavas novadā iereibis vadītājs bez tiesībām izraisa negadījumu ar diviem cietušajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītajā svētdienā kāds iereibis vadītājs bez tiesībām Augšdaugavas novadā izraisījis negadījumu ar diviem cietušajiem, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Svētdien ap plkst.17 Augšdaugavas novada Maļinovas pagastā kāds 1976.gadā dzimušais, vadot "Ford Focus", netika galā ar tā vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās.

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta 1975.gadā un 1960.gadā dzimuši vīrieši, kuri atradās automašīnā. Abas personas tika nogādātas tuvākajā medicīnas iestādē.

Transportlīdzekļa vadītājam tika veikta alkohola pārbaude izelpojamajā gaisā, kas uzrādīja, ka vīrietis pie transportlīdzekļa stūres ir sēdies alkohola reibuma stāvoklī. Viņa izelpā konstatētas 1,67 promiles. Tāpat policisti dokumentu pārbaudes laikā noskaidroja, ka vīrietis ir vadījis transportlīdzekli ne tikai alkohola reibuma stāvoklī, bet arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Policija ir sākusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 262.panta 3.daļu par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu