Traģēdija ASV ⟩ Zināms pazudušās Gabijas Petito nāves iemesls (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gabija Petito un viņas līgavainis.
Gabija Petito un viņas līgavainis. Foto: EPA/Scanpix

22 gadus vecā Gabija Petito pazuda ceļojuma laikā ar savu līgavaini. Atklāts, ka viņa tikusi nožņaugta, liecina autopsijas rezultāti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kad viņas mirstīgās atliekas 20. septembrī tika atrastas dabas parkā Vaiomingā, viņa tobrīd jau trīs līdz četras nedēļas bija mirusi, apliecināja tiesu medicīnas eksperts Brents Blū.

Viņš neatklāja ne to, vai žņaugšana notikusi ar kādu priekšmetu, nedz arī toksikoloģijas analīžu rezultātus, ziņo raidorganizācija BBC. Taču Blū norādīja, ka nāves brīdī Petito neesot bijusi bērna gaidībās.

Jau vēstīts, ka Petito līgavainis Braiens Londrijs 1. septembrī no kopīgā ceļojuma, kura laikā pāris sociālajos tīklos publicēja ainas no brauciena, atgriezās viens pats. Septembra vidū viņš pazuda, un policijai nav izdevies viņu atrast.

Sākotnējie autopsijas rezultāti liecināja, ka Petito tikusi noslepkavota.

"Diemžēl šis ir tikai viens no daudziem nāves gadījumiem valstī, kas saistīts ar vardarbību attiecībās, un ir patiešām žēl, ka pārējie gadījumi neizpelnās tikpat lielu uzmanību,"

sacīja Blū, piebilstot - vietā, kur tika atrastas Petito mirstīgās atliekas, sabraukuši ne tikai mediji, bet arī sociālo tīklu detektīvi-amatieri un televīzijas personības.

Gabijas Petito lieta

Raidorganizācija CNN apkopojusi, ar ko Londrijs nodarbojās mājās Floridā aizvadītajās divās nedēļās, kamēr viņa līgava tika uzskatīta par pazudušu.

Petito un Londrijs jūlija sākumā "Ford Transit" busiņā no Longailendas sāka ceļojumu pa ASV dabas parkiem. Bija plānots, ka brauciens oktobra beigās noslēgsies Oregonā. Taču 1. septembrī Londrijs viens pats atgriezās Nortportā, Floridā, kur dzīvo viņa ģimene. Saskaņā ar federālajām apsūdzībām, Londrijs laikā no 30. augusta līdz 1. septembrim izmantoja viņam nepiederošu debetkarti, kopumā no tās iztērējot vairāk nekā 1000 dolārus.

4. septembrī Londrijs Nortportā iegādājās mobilo tālruni, raidorganizācijai CNN atklāja Londriju ģimenes advokāts Stīvs Bertolino.

Londriju ģimene no 6. līdz 8. septembrim bija devusies kopīgā izbraukumā uz kempingu Floridā. ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) rīcībā ir novērošanas kameru video. Kaimiņi apgalvo, ka Londriju pēdējoreiz esot redzējuši 10. septembrī.

11. septembrī Petito ģimene policijā paziņoja par jaunietes pazušanu. Nortportas policija šīs pašas dienas vakarā apmeklē Londriju ģimenes māju, taču radinieki "faktiski tikai pateica, kā sazināties ar viņu advokātu", sacījis likumsargu pārstāvis Džošs Teilors.

Londrija vecāki likumsargiem apgalvojuši, ka dēlu pēdējoreiz redzējuši 14. septembrī, kad viņš esot devies ceļā uz dabas parku. Pirms desmit dienām iegādātais tālrunis palika vecāku mājās, un tagad tas ir nonācis FIB rīcībā.

20. septembrī Vaiomingas dabas parkā tika atrastas Petito mirstīgās atliekas. Tiesu medicīnas ekspertīzes sākotnējais atzinums - Petito tikusi noslepkavota.

Pret Londriju izdots federālais aresta orderis par nelikumīgu cita cilvēka bankas kartes izmantošanu. Londrijs nav noteikts par aizdomās turamo Petito slepkavības lietā, taču viņš tik un tā atrodas meklēšanā.

Londriji apgalvo, ka nezinot dēla atrašanās vietu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu