VIDEO ⟩ Brieža promoteris preses konferencē šokē ar negaidītiem jaunumiem par boksera nākotni (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Preses konferencē par gaidāmo savstarpējo cīņu stāsta bokseri Mairis Briedis un Arturs Manns. Šajā preses konferencē dueļa promoteris Kalle Zauerlands pastāstīja arī par latviešu boksera nākotni.

Preses konferences ievadā cīņas promoteris Kalle Zauerlands pauda nožēlu, ka Latvijā atkal Covid-19 uzliesmojuma rezultātā noteikti ierobežojumi. Tajā pašā laikā viņš pauda prieku, ka Latvijas tauta varēs izbaudīt vēl pēdējo starptautiska līmeņa pasākumu.

Tāpat Zauerlands norādīja, ka šī Briedim būs viņa karjeras pēdējā cīņa Latvijā, jo tālākie dueļi, kuros, iespējams, viņam būtu jācīnās par jostu apvienošanu, Latvijā nenorisināsies. Tāpat viņš piebilda, ka jau ir panākta vienošanās par ļoti liela mēroga cīņu, ja Briedim šo dueli izdosies uzvarēt.

"Šī būs Maira pēdējā cīņa Latvijā," sacīja Zauerlands.

"Pirmo reizi gan dzirdu par to. Cerams, ka tā nenotiks. Tāda sēru ziņa. Ja šī cīņa Latvijā būs pēdējā, tad gribas to tā spilgti aizvadīt," uz Zauerlanda teikto reaģēja Briedis.

"Esmu boksējies daudzās valstīs līdz pat Amerikai. Bet nekur nav tik labi kā mājās," piebilda latviešu bokseris.

Tāpat Zauerlands piebilda, ka Brieža cīņu tiešajā translācijā pārraidīs arī ASV sporta mediju gigants ESPN.

Briedis arī atklāja, ka viņš šobrīd koncentrējas tikai uz gaidāmo cīņu: "Cilvēki jau dala nenotverta lāča ādu. Vispirms ir labi jānoboksē sestdien un tad varēs skatīties tālāk."

Arturs Manns, kurš pirmdien nosvinēja 31.dzimšanas dienu pirmdien, teica, ka cer to atzīmēt sestdien ar uzvaru. "Esmu ļoti motivēts jau kopš brīža, kad uzzināju par cīņa. Esot šeit, es trenējos kopā ar savu komandu, protams, arī atpūšos, bet esmu ļoti fokusēts uz cīņu," par gaidāmo cīņu teica Brieža pretinieks.

Atbildot uz jautājumu par to, cik šī cīņa ir svarīga Vācijā, Manns norādīja, ka interese patiesībā par to ir liela un pēdējās dienās tikai aug. Viņš arī izteica pateicību, ka šo cīņu varēs vērot arī translācijās Vācijā. Zauerlands arī pievienoja, ka pašlaik Vācijas bokss nav tik labā līmenī, bet Mannam ir liela iespēja radīt papildu interesi boksā un pacelt to augstākā līmenī.

Savukārt Manna treneris Vitālijs Bots norādīja, ka vācu boksera galvenā priekšrocība ir viņa kāju darbība un cīņas izjūtas ringā. "Sagaidu, ka sestdien būs laba, tehniska cīņa," pievienoja vācieša treneris.

Briedim tā būs pirmā cīņa pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Latvieša pretinieks Manns profesionālajā boksā ir kopš 2015.gada un šajā laikā 18 cīņās svinējis 17 uzvaras, deviņās no tām - ar nokautu.

Pēdējo reizi ringā viņš kāpa pērnā gada jūnijā, kad ar nokautu uzvarēja citu Vācijas bokseri Radu Rašīdu. Kazahstānas pilsētā Aktebē dzimušajam Mannam savulaik piederēja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) starptautiskā čempiona josta.

Briedis pērn septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā pirmajā smagajā svarā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, IBF čempiona jostu un žurnāla "The Ring" jostu.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu