"Tas ir pagodinājums." Girgensons par jauno lomu "Sabres" komandā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons sarunā ar medijiem pastāstījis par viņam piešķirto pagodinājumu nēsāt Bufalo "Sabres" kapteiņa asistenta uzšuvi.

Šosezon Bufalo komandai nebūs kapteiņa, bet iepriekšējās sezonās "C" uzšuvi valkājušais Džeks Aikels pagaidām nespēlē un viņa nākotne "Sabres" vienībā ir ļoti neskaidra. "Sabres" par kapteiņa asistentiem nozīmējusi ilggadējos komandas spēlētājus Girgensonu un Kailu Okposo.

Pēc komandas galvenā trenera Dona Granato lēmuma paziņošanas Girgensons sacīja, ka ir daudz mācījies no Okposo.

"Tikt izraudzītam par vienu no līderiem ir pagodinājums, jo īpaši, ja esi līdzās Okijam (Okposo), kurš gadu gaitā bijis līderis," atzina latviešu hokejists.

"Esmu no viņa daudz mācījies, tas ir pagodinājums. Būt viņam līdzās man nozīmē daudz. Tomēr mums ģērbtuvēs ir daudz līderu. Jaunāki, vecāki, mums ir daudz līderu," komandas biedrus uzteica Girgensons.

Savukārt Okposo atzinīgi vērtējis latviešu uzbrucēja devumu komandai, norādot, ka pagājušajā sezonā, kurā Girgensons traumas dēļ nespēlēja, hokejistiem viņa pietrūcis.

"Aizejiet un pavērojiet viņu uz ledus," šā gada treniņnometnes sākumā sacīja pieredzējušais amerikānis.

"Ikreiz, kad viņš uzvelk slidas, jāvēro, ko viņš dara un kā viņš strādā, un kā viņš cīnās un ko viņš dara komandas labā. Tas puisis ir neizsakāmi apdāvināts spēlētājs laukumā un rāda ļoti nobriedušu spēli," klāstīja Okposo.

"Divi no mūsu pieredzējušajiem spēlētājiem ar kaisli un mīlestību ne tikai pret "Sabres", bet arī pret Bufalo," abus kapteiņa asistentus raksturoja komandas galvenais treneris, norādot, ka abiem līderiem ir mājas Ņujorkas štata pilsētā, abi pavada laiku tur arī atvaļinājumā.

Girgensons šonedēļ uzsāks savu devīto sezonu "Sabres" komandā, bet Okposo Bufalo vienības krāsās spēlēs sesto gadu pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā Grigensons traumas dēļ neaizvadīja nevienu spēli, bet 2019./2020.gada sezonā viņš 69 spēlēs guva 12 vārtus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu pēdējo piecu gadu laikā.

"Sabres" sezonas pirmo maču aizvadīs ceturtdien, kad ar cīņu pret Monreālas "Canadiens" uzsāks četru mājas spēļu sēriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu