VIDEO ⟩ Nepiestājot pieturā, autobusa vadītājs vairākkārt ceļa malā atstāj bērnu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Neapstājoties pieturā, pasažieru pārvadātāja "Nordeka" autobusa vadītāji vairākkārt Bauskas šosejas malā atstājuši 12 gadus vecu bērnu, tādējādi krietni apgrūtinot viņam nokļūšanu skolā, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma redakcijā vērsās Ķekavas novada iedzīvotāja Anita, kuras atvase, sākot no šā mācību gada, mācās skolā Bauskā. Tā kā bērna sekmes ir ļoti labas, lūkojuši pēc labas skolas, un tuvākās ir vai nu Rīgā, vai Bauskā. Ģimene nospriedusi, ka saprātīgāk mērot ceļu līdz Bauskai.

Katru darbdienu rītu 12 gadus vecais bērns ierodas pieturā "Pagrieziens uz Pļavniekkalnu" uz Bauskas šosejas, kur plkst. 6.32, kā noteikts kustības sarakstā, jāpiestāj "Nordeka" autobusam. Tomēr jau trīs reizes bērns palicis pieturā, jo autobusu šoferi tajā nepiestāja.

"Ierodas pieturā jau 15 minūtes agrāk, ja nu gadījumā autobuss atbrauc ātrāk. Pirmajā nedēļā viss bija ļoti labi, bet vēlāk šoferis neapstājās.

Mazā zvanīja un raudot prasīja, ko darīt. Tēvs, protams, skrien pakaļ bērnam uz pieturu un ved, jo ar nākamo autobusu uz pirmo stundu nevar paspēt. Līdz ar to vīrs arī kavē darbu," skaidro Anita.

Rītos, kad autobuss pabrauc garām pieturai, neuzņemot salonā bērnu, ģimenei nākas pārplānot dienas gaitas, lai pašu spēkiem nogādātu bērnu Bauskā, jo nākamais autobuss pieturā piestāj pēc teju pusotras stundas.

"Nākamā reize, kad šoferis atkal neapstājās, bija pēc divām nedēļām. Zvanīju uz "Nordeka" Bauskas filiāli, ziņoju dispečerei par šo. Atbildēja, ka parunās ar šoferiem un noskaidros, kas par lietu, bet pēc tam tas notika vēlreiz, 4. oktobrī.

Bērns atkal palika pieturā, lai gan pat spīdināja lukturīti, cēla roku!

Mazā atkal zvanīja, vīrs skrēja vest uz skolu. Arī mana kolēģīte, kura brauc uz darbu no Baložiem, sūdzas, ka vairākas reizes bijušas problēmas tieši ar "Nordeka" šoferiem. Kavēt skolu mans bērns nevar, tas jau nav attaisnojums, ka autobuss neapstājas. Katru rītu sēžam un gaidām, vai būs zvans no bērna. Mēneša laikā jau trīs reizes tā noticis!"

"Saskaņā ar šofera skaidrojumu viņš bērnu pieturā nav redzējis. Autobusa vadītājs par šo gadījumu ir informēts, tāpat informācija, ka, braucot gar Pļavniekkalna pagriezienu, jāpievērš īpaša uzmanība, ir nodota dispečerdienestam, kas strādā ar visiem autobusa vadītājiem.

"Nordeka" vecākus aicina bērnu nodrošināt ar spilgtāku lukturi, lai signāls būtu nepārprotamāks,

taču tas ir nebūtisks pārvadātāja pārkāpuma mīkstinājums. Cerams, šādas atkāpes pēc vadības uzdevuma vairs netiks pieļautas!" situāciju skaidro uzņēmums "Nordeka".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu