VIDEO ⟩ Tuvākajās dienās eksperti varētu ieteikt saņemt otro "Janssen" potes devu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Johnson&Johnson" (J&J) jeb "Janssen" vakcīna. Ilustratīvs foto.
"Johnson&Johnson" (J&J) jeb "Janssen" vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: Jerome BROUILLET / AFP / SCANPIX

Ja ierobežojumi nedos rezultātus, jau oktobra beigās Covid-19 inficēto skaits vienā diennaktī var pārsniegt 3500. Vienlaikus, jau tuvākajās dienās Imunizācijas valsts padome varētu nākt klajā ar ieteikumu – nodrošināt otras potes saņemšanu arī tiem iedzīvotājiem, kas potējušies ar "Janssen" zīmola vakcīnu, vēsta TV3 Ziņas.

Pēdējās nedēļas laikā saslimstība ar Covid-19 valstī pieaugusi par 40%, un teju tāds pats pieaugums ir arī hospitalizēto vidū. Saslimstības rādītājs turpina augt, pagaidām nekas neliecina par situācijas uzlabošanos.

"Mēs paredzam gadījumu skaita dubultošanos 12 dienu laikā. Tie varētu būt 2700 gadījumi dienā. Kas attiecas uz stacionēšanu – arī šeit sagaidām stacionēšanas epizožu dubultošanos 14 dienu laikā, orientējoši uz 24.oktobri tie varētu būt 180 gadījumi dienā," sacīja Veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Vēl arvien vislielākais un straujākais pieaugums ir vērojams Latgalē. Līdzīgi kā iepriekšējās nedēļās, arī Centrālvidzeme un arī Kuldīgas novads. Top 10 augstāko saslimstību novadi šobrīd ir Rēzeknes pilsēta, Ādažu novads, Kuldīgas novads, Balvu novads, Jēkabpils, Salaspils.

Absolūtais vairums saslimušo joprojām ir nevakcinēto vidū un tiekot pārbaudīti arī divi gadījumi, kad miruši divi Covid-19 pacienti ar, iespējams, viltotu sertifikātu. Starp potētajiem smaga slimības gaita bijusi tikai senioriem ar kādām hroniskām saslimšanām.

Kopumā aizvadītājā nedēļā infekcija atklāta gandrīz 10 000 cilvēku, un eksperti lēš, ka viņi jau tagad inficējuši vēl 12 000. Ja patlaban ieviestie ierobežojumi nenesīs gaidīto rezultātu, prognozes turpmākajām nedēļām ir drūmas.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu