"Būvnieku karteļa" lieta ⟩ Būvniecības projektu pasūtītāji vēlas, lai SIA "Velve" segtu zaudējumus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: bogdanhoda/Shutters

Būvniecības projektu pasūtītāji strādā pie vienošanās panākšanas vai prasību sagatavošanas zaudējumu piedziņai no būvniecības uzņēmuma karteļa lietā minētās SIA "Velve", to pasūtītāju pārstāvji apliecināja šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē.

Kā Rīgas domes pārziņā esošās ēkas, ar kuru saistītajos būvniecības darbu projektos bija iesaistīta "Velve", komisijas priekšsēdētājs Reinis Znotiņs (JKP) norādīja uz "VEF" Kultūras pili, Pļavnieku pamatskolu un Rīgas Zolitūdes ģimnāziju.

Atbildot uz komisijas vadītāja jautājumiem, Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvis Vladimirs Ozoliņš pauda, ka tiek strādāts pie attiecīgo prasību sagatavošanas un tiks apsvērta sadarbošanās ar ar citiem pasūtītājiem, kuriem radušies zaudējumi šī uzņēmuma.

Arī Liepājas reģionālās slimnīcas pārstāvis komisijas sēdē skaidroja, ka tiek strādāts pie labprātīgas vienošanās panākšanas ar "Velvi" par zaudējumu segšanu, reizē slimnīca ir gatava arī vērsties ar attiecīgu prasību pret uzņēmumu.

Atbildīgās iestādēm vēl nepieciešams Centrālās finanšu līguma aģentūras (CFLA) lēmums par zaudēto līdzekļu atgūšanu. Kā skaidroja CFLA pārstāve Anita Krūmiņa, šāds lēmums attiecībā uz "Velvi", iespējams, tiks pieņemts līdz nedēļas beigām.

Attiecībā uz "Velvi" ir iespējams pieņemt šādu lēmumu, jo tas ir viens no diviem uzņēmumiem, uz kuriem Konkurences padomes (KP) lēmums saistībā ar karteli ir kļuvis nepārsūdzams. Kā komisijas sēdē informēja KP pārstāvis Valentīns Hitrovs, otrs uzņēmums ir SIA "RBSSKALS Būvvadība". Tomēr šis uzņēmums ir jau likvidēts.

Kā ziņots, LETA jau ziņoja, ka KP atklātā būvniecības uzņēmumu karteļa dalībnieki bijuši iesaistīti vismaz 70 iepirkumos par kopējo līgumsummu 686 989 991 eiro.

KP desmit būvnieku kartelī iesaistītos uzņēmumus sodījusi ar naudas sodu kopumā 16 652 927 eiro apmērā. Starp 10 sodītajiem uzņēmumiem ir SIA "Skonto būve", SIA "Latvijas energoceltnieks", SIA "Velve", SIA "Arčers", SIA "Rere būve", SIA "Re & Re", SIA "RBSSKALS būvvadība", SIA "Abora", "LNK Industries" un SIA "Merks". Tiesa "RBSSKALS būvvadība" patlaban jau ir likvidēta, tāpēc sods netika piespriests.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu