Līdz sestdienai tiks atvērti papildu pieci vakcinācijas centri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas centra "ATTA centrs" Krasta ielā.
Vakcinācijas centra "ATTA centrs" Krasta ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdz sestdienai, 16.oktobrim, Latvijā tiks atvērti papildu pieci vakcinācijas pret Covid-19 centri, no kuriem trīs būs Rīgā, viens - Daugavpilī un vēl viens Madonā, žurnālistiem pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Savukārt nākamās laikā tiks atvērti vēl astoņi vakcinācijas centri, kopskaitam sasniedzot 16. Vakcinācija centros notiks gan pēc pieraksta 8989 vai "manavakcina.lv", gan pēc dzīvās rindas principa, turklāt senioriem no 65 gadiem tiks nodrošināta priekšroka, pieņemot plūsmā, kas paredzēta iedzīvotājiem ar pierakstu.

Rīgā centrus plānots atvērt Ķīpsalas hallē, ""Rimi" Olimpiskajā centrā" un konferenču kompleksā "Atta Centre". Pēc Juhņēvičas sacītā, centru kapacitāte būs 4000 vakcinācijas epizodes dienā, darba laiks - no plkst.9 līdz plkst.20 un tie strādās bez brīvdienām.

Vakcinācijas centrs Daugavpils Olimpiskajā centrā, pēc nodaļas sniegtās informācijas, būs vaļā no 15.oktobra, Madonas Sporta centra vakcinācijas punktu vērs vaļā 16.oktobrī, taču vēlāk atvērsies papildu centri Jūrmalā, Liepājā, Aizkrauklē, Balvos, Bauskā, Talsos un Valmierā.

Aizvien tiks saglabāti tirdzniecības centros esošie vakcinācijas punkti. Taču, ņemot vērā jaunos ierobežojumus, pēc Juhņēvičas sacītā, atsevišķu punktu lokācijas varētu mainīties. Proti, tur, kur tie līdz ar jaunajām prasībām nebūs pieejami nevakcinētajām personām, vakcinācijas punktus pārvietos uz tirdzniecības centru stāvlaukumiem. Tāpat no nākamās nedēļas šajos vakcinācijas punktos vakcinēties varēs tikai pēc pieraksta.

Pašreizējais Vakcinācijas projekta nodaļas mērķis ir nodrošināt nedēļas vakcinācijas kapacitāti 100 000 vakcinācijas epizožu apmērā. Plānots, ka 41 000 vakcinācijas epizožu nodrošinās ārstniecības iestādes, 16 000 - tirdzniecības centros esošie punkti, 15 000 - vakcinācijas centri Rīgā, 12 000 - ģimenes ārstu prakses un 10 000 - vakcinācijas centri citās pašvaldībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu