Vakcinācijas birojs atgādina, ka vakcīnai var pieteikties arī uz konkrētu laiku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: REHAN KHAN/EPA

Pēdējās dienās virknē tirdzniecības centru novērojamas garas rindas uz vakcināciju. Vakcinācijas birojs atgādina, ka vakcīnai var pieteikties arī vietnē manavakcina.lv vai zvanot uz 8989, izvēloties konkrētu laiku, un nestāvēt dzīvajā rindā.

Kā norāda Vakcinācijas birojs, vietnē manavakcina.lv ir vairāk nekā 20 tūkstoši brīvu pieraksta vietu uz tuvākajām dienām.

Nedēļas nogalē tiks atvērti arī vairāki lielie vakcinācijas centri.

Tāpat sadarbībā ar pašvaldībām aktīvi tiek turpinātas arī izbraukuma vakcinācijas.

Jau vēstīts, ka, turpinot kāpt vakcinācijas pret Covid-19 tempam, līdz šim Latvijā vakcinācijas procesu noslēguši jau 48,03% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vakcinācijas temps kāpis jau mēnesi. Nedēļā no 6.septembra valstī vakcinēti kopumā 32 769 cilvēki, savukārt katrā sekojošajā nedēļā kopējais sapotēto skaits pieaudzis - laikā no 13. līdz 19.septembrim ievadīta kopumā 34 399 deva, nedēļā no 20.septembra - 41 591 devas. No 27.septembra līdz 3.oktobrim savakcinēti jau 44 094 cilvēki, savukārt aizvadītajā nedēļā poti saņēmuši kopumā vismaz 48 310 cilvēki.

Pieaugot nedēļā sapotēti skaitam, attiecīgi kāpis arī vidēji dienā vakcinēto cilvēku daudzumam. Pēdējā mēneša laikā augstākais vienā dienā sapotēto cilvēku skaits fiksēts aizvadītajā piektdienā, kad valdība līdz vēlam vakaram lēma par jauniem ierobežojumiem pamatā nevakcinētajai sabiedrības daļai. Todien savakcinēti nedaudz vairāk kā 10 000 cilvēku.

Tā kā vakcinācijas veicēji datus par potēšanas faktu ievada pat vairākas dienas vēlāk, dati par vakcinācijas rezultātiem vēl var pieaugt.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu