Jaunumi Skaidrītes Valdgeimas slepkavības lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skaidrīte Valdgeima.
Skaidrīte Valdgeima. Foto: SCFE - Sallynoggin College/Facebook

Vēl nav noslēgusies ar Skaidrītes Valdgeimas slepkavību saistītās lietas izskatīšana tiesā, kas par vainīgu ir atzinusi 25 gadus veco Valeriju Leitonu, ziņo medijs "baltic-ireland.ie".

Vairākās sanāksmēs pulcējās divpadsmit zvērinātie, un divu dienu apspriedes kopumā ir ilgušas 8 stundas un 34 minūtes, ziņo Independent.ie. Zvērinātie ir vienojušies, ka apsūdzētais ir atzīstams par vainīgu, bet viņa atbildība ir jāmīkstina garīgās slimības izpausmju dēļ.

Par apsūdzētā vainu Dublinas Krimināltiesā sprieda piesēdētāju kolēģija septiņu vīriešu un piecu sieviešu sastāvā. Viņi noraidīja Valerija Leitona advokāta Konora Devallī aizstāvības pozīciju, saskaņā ar kuru Leitons nav vainīgs slepkavībā savas garīgās slimības dēļ, taču vienlaikus atzina, ka slimība apsūdzētā rīcību ir ietekmējusi.

Šobrīd vēl nav skaidrs vai Leitons ir vainīgs slepkavībā un cik ļoti viņa rīcību ietekmē esošais veselības stāvoklis. Zvērinātie vienojās, ka apsūdzētais tomēr ir jāuzskata par vainīgu slepkavībā, taču garīgās slimības izpausmju dēļ ir jāsamazina viņa atbildības soda mērs. 

Zināms, ka Valerijs Leitons līdz 8. decembrim, tiks paturēts apcietinājumā, bet tiesa atkārtoti pie lietas izskatīšanas atgriezīsies 23. novembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu