VP rosinājusi apsūdzēt amatpersonu par kukuļa došanu apmaiņā pret fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūrai uzrādīt apsūdzību kādai amatpersonai par prettiesisku labuma došanu vakcinācijas centra darbiniekiem apmaiņā pret fiktīvu vakcināciju pret Covid-19.

VP paziņojumā presei atgādina, ka 21.jūlijā pēc saņemta signāla no ārstniecības personāla Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes sākts kriminālprocess par to, ka kāds vīrietis piedāvāja vakcinācijas centra darbiniekiem kukuli.

Saistībā ar notikušo tika aizturēts 1974.gadā dzimis vīrietis, kurš izteica prettiesisku labuma piedāvājumu vakcinācijas centra darbiniekiem par to, lai viņu nevakcinējot, tiktu veikti nepatiesi ieraksti Covid-19 vakcinācijas dokumentācijā Covid-19 vakcinācijas sertifikāta saņemšanai. Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks augustā žurnālistiem apliecināja, ka minētais vīrietis ir amatpersona, taču amatpersonas darbavietu policijā neatklāja.

Vīrietis ir atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma panta par prettiesisku labumu došanu. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Aizdomās turētajam vīrietim ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Oktobrī krimināllieta tika nodota Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Jau ziņots, ka kopš vasaras tiesībsargājošās iestādes izmeklē vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju. Saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju visā Latvijā policijā sākti vairāki kriminālprocesi, kuros šobrīd notiek aktīva izmeklēšana.

Ceturtdien policija paziņoja, ka likumsargi vienā no lietām aizturējuši četru personu grupu, tostarp, vienu mediķi aizdomās par fiktīvu vakcinēšanu pret Covid-19.

Augustā Valsts policija paziņoja, ka tobrīd trīs kriminālprocesos aizturētas personas, tostarp trīs mediķi, kuri organizējuši vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā patlaban ir viens kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem vakcinācijas pret Covid-19 procesā.

Tikmēr Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras nesen piemērojusi 1500 eiro naudas sodu kādai medicīnas māsai par to, ka viņa viltoja nosūtījuma dokumentu negatīva Covid-19 testa rezultāta saņemšanai. Arī šo lietu pirms nodošanas kriminālvajāšanai izmeklēja KNAB.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu