Egilam Levitam apstiprināta saslimšana ar Covid-19 (44)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

14. oktobrī Latvijas valsts prezidentam Egilam Levitam apstiprināts pozitīvs Covid-19 tests, ziņo LTV "Panorāma" sociālajos tīklos. 

Viņa pavēstīja, ka Levits šodien veica PCR testu, un tas apstiprināja Covid-19 infekciju. Valsts prezidenta saslimšanas simptomi ir viegli.

Pēc VPK paustā, ņemot vērā apstākļus, ir pārcelta Rumānijas prezidenta Klausa Vernera Johannisa oficiālā vizīte Latvijā 15. oktobrī un 16. oktobrī, kā arī citas Valsts prezidenta darba kārtības norises. Levits darbu turpinās attālināti.

Kā aģentūru LETA informēja Deičmane, par kontaktpersonām ir noteikti VPK darbinieki, kuri pavadīja Levitu darba vizītē Dānijā un Zviedrijā no 12. oktobra līdz 13. oktobrim, un VPK darbinieki, ar kuriem 11. oktobrī Valsts prezidents aizvadīja klātienes darbu.

Atsaucoties uz Valsts prezidenta kancelejas (VPK) vadītāja Andra Teikmaņa pausto, LTV norādīja, ka Levitam saslimšanas simptomi ir nelieli un Valsts prezidents kopumā jūtas labi.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja VPK, 13. oktobra vakarā, atgriežoties no darba vizītes Zviedrijā, Latvijas Valsts prezidents ir veicis Covid-19 eksprestestu, kas izrādījās pozitīvs. Šodien Levitam tika veikts arī PCR tests, kas apliecināja inficēšanos ar Covid-19.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra sniegto informāciju, epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā tiek apzinātas visas personas, ar kurām inficētajam bijis kontakts divas dienas pirms simptomu parādīšanās, savukārt gadījumā, ja sasirgušajam nav Covid-19 simptomu, tad apzināšanu veic no pēdējā kontakta. Pēc šī procesa nākamā diena skaitās kā pirmā karantīnas diena.

Kā liecina valsts pirmās personas šīs nedēļas darba kārtība, Levits šonedēļ strādāja ar padomniekiem, kā arī devās uz Zviedriju, kur apmeklēja Malmes Starptautisko holokausta atceres un antisemītisma apkarošas forumu. Vizītes laikā Zviedrijā Levits kopā ar citu valstu līderiem tikās ar Zviedrijas premjerministru Stēfanu Levēnu.

Valsts pirmā persona arīdzan tikās ar Želko Komšiču, kurš Bosnijas un Hercogovinas trio prezidentūrā pārstāv Horvātiju, kā arī ar bosniešu musulmaņu pārstāvi Šefiku Džaferoviču. Tāpat Levits apmeklēja Raūla Vallenberga Cilvēktiesību un humanitāro institūtu.

Levits kā viens no pirmajiem ārpus medicīnas darbinieku loka kopā ar citām valsts amatpersonām un bijušajiem Valsts prezidentiem vakcīnas pirmo devu saņēma februāra vidū, potējoties ar "AstraZeneca" vakcīnu. Vakcinācijas procesu viņš noslēdza aprīļa beigās.

Toreiz vakcinēto vidū bija arī eksprezidents Valdis Zatlers. Arī viņš, neskatoties uz pilna vakcinācijas kursa iziešanu, septembra beigās inficējās ar Covid-19.

Valdībā jau ilgstoši norit diskusijas par papildu vakcīnas devas nepieciešamību personām, kas iepriekš noslēgušas pilnu vakcīnas kursu. Valdība vienojās, ka no oktobra sākuma sāksies balstvakcinācija pret Covid-19 iedzīvotājiem virs 65 gadu vecuma.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš skaidroja, ka vakcinācija pret Covid-19 ar papildu devu tiek rekomendēta personām, kas vecākas par 65 gadiem, pieaugušajiem sociālās aprūpes centru un pansionātu klientiem. Balstvakcināciju varēs veikt tad, kad būs pagājuši seši mēneši pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu