Emocionāla atkalsatikšanās - kareivis pēc 22 gadiem satiek mazuli, kuram palīdzēja nākt pasaulē (3)

Kareivis Bens Farinazo turot rokās jaundzimušo Foto: Ben Farinazzo/ Facebook
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirms 22 gadiem vētrainā naktī Bena Farinako miera uzturētāja darbs Austrumtimorā uzņēma negaidītu pavērsienu, vēsta medijs "ABC".

Pēc tam, kad viņš uzzināja, ka daži vietējie iedzīvotāji viņu meklē, Bens Farinako atrada trīs cilvēkus, kas gaidīja viņu pie nometnes ieejas vārtiem. Viņu sveicināja vīrietis un divas sievietes, no kurām viena bija stāvoklī.

"Viņas vārds bija Umbelina, un sievietes vīrs un māte pavadīja viņu gājienā no kalniem spēcīgā lietū, jo viņai sākās dzemdības," ​​Bens rakstīja sociālajos medijos.

Viņi bija paslēpušies vairāk nekā mēnesi, pārtiekot vienīgi no vārītām koku saknēm."

Farinako tajā laikā piedalījās miera uzturēšanas misijā Austrumtimorā, pēc tam, kad valstī sākās vardarbība pēc balsojuma par neatkarību no Indonēzijas.

Tas, kas notika nedaudz vēlāk šajā naktī, bija kas tāds, ko, kā atzīsr Farinako, nekādas armijas apmācības nevarēja viņu tam sagatavot. "Pasaulē nāca veselīgs zēns, un vētra apstājās," viņš teica.

"Tas bija spēcīgs atgādinājums, ka, neskatoties uz briesmīgajiem apstākļiem, dzīve var turpināties un tai ir jāturpinās”.

Jaundzimušā ģimene bija tik pateicīga par palīdzību, ka viņi lūdza glābēju izdomāt mazulim vārdu, taču viņš pieklājīgi atteicās. "Viņi smaidīja un jautāja, vai varētu mazuli nosaukt manā vārdā. Šo brīdi es nekad neaizmirsīšu," viņš teica.

Pirms atgriešanās Austrālijā, Farinako apciemoja ģimeni, lai pārliecinātos, ka ar viņiem viss ir kārtībā, un iedeva arī paku ar pirmās nepieciešamības precēm. Pat pēc atgriešanās no Austrumtimoras kapteinis domāja, kas noticis ar mazuli un viņa ģimeni.

"Es bieži domāju par viņu un viņa ģimeni. Nezinu, vai viņš joprojām ir dzīvs un kāda ir viņa dzīve," viņš 2019. gadā stāstīja Austrālijas kara memoriālā. Viņš nespēja iztēloties sociālo mediju spēku un to, ka kādu dienu viņš atkal redzēs mazuli Bendžaminu.

Publikācija gūst ievērību

Farinako katru gadu 20. septembrī atzīmē Starptautisko spēku Austrumtimoras gadadienu - dienu, kad Austrālijas miera uzturētāji ieradās Dili pilsētā. Viņš pastāstīja "ABC" medijam, ka parasti viņa publikācijas sociālajos tīklos nesasniedz tik daudz sekotāju, bet šoreiz notika pretējais. Ar miera uzturētāja publikāciju sāka plaši dalīties cilvēki Austrumtimorā.

Ceturtdienas vakarā Farinako saņēma ziņu, kas viņu šokēja.

"Es biju kopā ar sievu, un sacīju: "Nē, nē, nē, nē," viņš stāsta medijam "ABC". "Es nespēju tam noticēt". Mazulis Bendžamins bija viņu atradis.

"Emocijas tajā brīdī ir tik grūti aprakstāmas," sacīja Farinako. "Viņam viss ir labi, tāpat arī viņa vecākiem. Viņš studē inženierzinātnes Austrumtimoras Nacionālajā universitātē."

Farinako sacīja, ka sazvanījās ar Bendžaminu, izmantojot videozvana palīdzību. Bendžamina māte un tēvs arī sūtīja sveicienus un nav aizmirsuši glābēju.

"Bendžamins nekad nav redzējis fotogrāfijas no dienas, kad nāca pasaulē, tāpēc es viņam parādīju tās, kas man ir," Farinako sacīja. Viņš ar nepacietību gaida Bendžamina satikšanas dienu, kas būs iespējams, kad Covid-19 ierobežojumi to atļaus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu