Bītlu solists Pols Makartnijs grupas izjukšanā vaino Džonu Lenonu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Pols Makartnijs uzstāj, ka grupas biedrs un dziesmu autors Džons Lenons bija tas, kurš 1970. gadā nolēma, ka "Bītli" vairs nepastāvēs, un nevis viņš, kā tas ir plaši ziņots medijos pēdējās piecas desmitgades.

"Es neuzsāku šķelšanos. Tas bija mūsu Džonijs," paziņoja Makartnijs intervijā radio "BBC Radio".

"Es neesmu tas cilvēks, kurš izraisīja grupas šķelšanos. Ak, nē, nē, nē," viņš sacīja, atsaucoties uz interviju, kas publicēta medijā "Guardian". "Džons bija tas, kurš vienu dienu ienāca istabā un paziņoja: "Es pametu Bītlus. "Vai tad šī nav frāze, kas izraisa šķelšanos?" vaicāja Makartnijs.

Makartnijs sacīja, ka tolaik grupas jaunais menedžeris Alens Kleins ieteica mūziķiem klusēt par "Bītlu" šķelšanos, taču nu mūziķis vairs nespēj slēpt patiesību.

"Man bija apnicis to slēpt," atklāja Makartnijs raidorganizācijai "BBC". Mūziķis sacīja, ka Lenona jaunās attiecības ar Joko Ono nebija savienojamas ar "Bītlu" darbību.

"Lenons Amsterdamā gribēja nedēļu gulēt gultā, lai veicinātu pasaulē mieru. Un nebija iespējams ar viņu par šo ideju strīdēties. Svarīgākais bija tas, ka Džons kopā ar Joko veidoja jaunu dzīvi. Džons vienmēr bija vēlējies atbrīvoties no sabiedrības spiediena, jo viņu uzaudzināja viņa tante Mimi, kura bija diezgan stingra, tāpēc viņš vienmēr vēlējās būt brīvs," Makartnijs paskaidroja.

"Šī bija mana grupa, tas bija mans darbs, tā bija mana dzīve, tāpēc es gribēju, lai tas viss turpinās," par toreizējo vēlmi saglabāt grupu sacīja Makartnijs. "Es neuzsāku šķelšanos. Tas bija mūsu Džonijs, kurš ieradās vienā dienā un teica: "Es pametu grupu."," piebilda Makartnijs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu