Uzsākts jauns izbraukuma vakcinācijas projekts Rīgas apkaimēs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: fotokaleinar/Shutterstock

No 15. oktobra tiks sākts jauns izbraukuma vakcinācijas projekts, kura laikā potēšanās pret Covid-19 punkti tiks izveidoti virknē Rīgas apkaimju, pavēstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Kopumā tiks izmantoti trīs speciāli pielāgoti autobusi, kuri attiecīgajā apkaimē būs pieejami aptuveni trīs līdz četras stundas. Vakcinācija notiks pēc tā dēvētās dzīvās rindas principa, proti, bez iepriekšējas reģistrācijas.

Projekts tiks īstenots Mežciemā, Teikā, Maskavas forštatē, Pļavniekos, Centra rajonā, Bolderājā, Dārziņos, Sarkandaugavā, Āgenskalnā un citās Rīgas apkaimēs. Kopumā plānots viesoties 49 vietās Rīgā.

Pēc nodaļas sniegtās informācijas, šajos punktos būs pieejamas ražotāju "Pfizer"/"BioNTech" un "Johnson&Johnson" vakcīnas, autobusu kapacitāte būs līdz 100 vakcinācijas epizodēm katrā mobilajā punktā, dienā veidojot kopējo kapacitāti 900 vakcinācijas epizožu apmērā.

Autobusi tiks izvietoti pie iedzīvotāju apmeklētiem punktiem, piemēram, veikaliem vai tirgiem. Tāpat lokācija tiks izvēlēta pēc iespējas tuvāk iedzīvotāju māju masīviem.

Vakcinācijas nodaļa plāno arī publiski izplatīt grafikus ar informāciju par to, kad un kuros laikos iedzīvotājiem būs iespēja vakcinēties šajos punktos. Šī informācija būs pieejama Nacionālā veselības dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā, kā arī portālā "riga.lv". Tāpat plānots izvietot plakātus "Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekotajos namos un liftos, kā arī "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu