FOTO un VIDEO ⟩ Merzļikinam lielisks sniegums "Blue Jackets" graujošā uzvarā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Ar lielisku sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas pirmajā mačā piektdien, 15. oktobrī, atzīmējās latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, sekmējot Kolumbusas "Blue Jackets" graujošu uzvaru.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 8:2 (2:0, 3:1, 3:1) sagrāva Arizonas "Coyotes" hokejistus.

Merzļikins, kurš starpsezonā ar komandu vienojās par jaunu ilgtermiņa līgumu, vārtos darbojās lieliski, atvairot 36 no 38 pretinieku metieniem (94,7%). Vārtsargs ar demonstrēto sniegumu izpelnījās mača otrās zvaigznes titulu.

Šajā mačā latviešu vārtu vīrs laukumā devās ar 80. numuru, lai godinātu vasarā traģiski bojā gājušo tautieti Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Foto: Merzļikins sezonas pirmajā mačā godina Kivlenieku

Savukārt latvieša amata brālim otrā laukuma galā Kārteram Hatonam pavisam neveiksmīgs mačs - atvairīti vien 18 no 26 "Blue Jackets" hokejistu metieniem (69,2%).

"Blue Jackets" vārtu plejādē ar diviem precīziem raidījumiem izcēlās Olivers Bjorkstrands, bet ar vienu precīzu raidījumu izcēlās vēl seši Kolumbusas vienības hokejisti - Aleksandre Teksjē, Būns Dženers, Džeiks Bīns, Zeks Varenskis, Makss Domi un Gustavs Nikvists.

Savukārt Elvi Merzļikinu pārspēt izdevās Antonam Stralmanam un Kleitonam Kelleram.

Nākamo maču "Blue Jackets" aizvadīs naktī uz 17. oktobri, savā laukumā plkst. 2 naktī pēc Latvijas laika uzņemot NHL jaunpienācējus Sietlas "Kraken".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu