"Viņš mira manās rokās..." Merzļikins atklāj vēl nedzirdētas detaļas par Kivlenieka nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins sarunā ar ESPN atklājis jaunas detaļas par tautieša Matīsa Edmunda Kivlenieka traģisko nāvi šā gada jūlijā.

Matīss Edmunds Kivlenieks mira šā gada 4. jūlijā pēc tam, kad viņa krūtīs ietriecās neveiksmīgi izšauts pirotehnikas lādiņš.

Merzļikins, kurš vairākkārt izteicies, ka Kivlenieku uzskatīja par savu mazo brāli, ne tikai komandas biedru, sarunā ar ESPN padalījās ar detaļām no drauga dzīves pēdējiem mirkļiem.

Kā zināms traģiskais negadījums notika 4. jūlija svinībās abu vārtsargu trenera Menija Legasa namā Mičiganas štata Novi pilsētā. Abi latvieši pirmo reizi pieredzēja Amerikā tik ļoti populāro svētku svinības.

Neilgu brīdi pirms salūta sākšanās Merzļikins esot atskārtis, ka nevar atrast savu sievu Aleksandru, bet pavisam drīz izredzēto atrada pie grila. Hokejists sieviņu apņēmis un gaidījis salūtu. Tobrīd Aleksandra atskārtusi, ka Kivlenieks, viņasprāt, pārāk tuvu sēž zonai, no kuras gatavojas šaut pirotehniku.

"Neuztraucies, Ali. Viss būs kārtībā," noteicis Kivlenieks.

Diemžēl 24 gadus vecajam vārtsargam nebija taisnība. Merzļikins atminējās, ka ātri vien sācies haoss: "Redzēju, ka mūsu virzienā nāk zaļa gaisma."

Foto: Merzļikins sezonas pirmajā mačā godina Kivlenieku

Viesi iemuka mājās, bet Merzļikins saprata, ka ir pazaudējis savu sunīti Kobiju un izskrēja ārā no mājas. Tajā brīdī viņš ieraudzīja, ka kāds guļ zemē. Ātri vien Merzļikins saprata, ka zemē guļ viņa draugs.

"Sākotnēji šķita, ka ar viņu viss ir kārtībā. Nebija nekādu pazīmju. Bija nedaudz pārsista lūpa, jo viņš nokrita zemē. Bet tas arī viss nekas nebija lauzts. Viss bija kārtībā," atminas Merzļikins.

Pavisam drīz vārtsargs saprata, ka viņa draugs patiesībā ir šokā. Nekavējoties tika izsaukta ātrā palīdzība, kas notikuma vietā ieradās četrās minūtēs un 38 sekundēs.

"Ar tevi viss ir kārtībā. Varbūt tev ir smadzeņu satricinājums, jo izkriti no džakuzi, bet nekas vairāk," draugu mierinājis Merzļikins.

Vārtsargs turpinājis runāt ar cietušo draugu, redzot, ka viņš elpo ar problēmām. Kad notikuma vietā ieradās ātrā palīdzība, Merzļikins mediķiem gribējis doties līdzi, tomēr šādu atļauju viņš nesaņēma.

"Es pieļauju, ka viņš varētu runāt latviski, jo ir šokā. Vai kāds no jums runā latviski? Nē. Līdz ar to es esmu jūsu vienīgā palīdzība," mediķiem sacījis Merzļikins.

Pēcāk pie viesiem pienācis ārsts, lai paziņotu sēru vēsti - Kivlenieks mira jau ātrās palīdzības mašīnā neilgi pēc tam, kad tā pameta notikuma vietu.

Merzļikins bija zaudējis draugu un "mazo brāli", bet dienas smagākais brīdis bija vēl tikai priekšā, jo par notikušo traģēdiju kādam bija jāpaziņo arī Kivlenieka mātei Astrīdai...

Vārtsargs atklāj, ka sākotnēji esot cerējis, ka drauga māte runā angliski, jo tādā gadījumā sēru vēsti varētu paziņot policists. Tomēr Merzļikins uz jautājumu par Kivlenieka mammas angļu valodas zināšanām saņēmis negatīvu atbildi.

Merzļikins atceras, ka zvana brīdī Kivlenieka māte braukusi pie stūres, tāpēc vārtsargs aicinājis viņu piestāt malā, lai paziņotu drūmo vēsti.

"Un tad es atskārtu... Pirms 45 minūtēm es dzēru vīnu. Un nākamajā brīdī viņš mira manās rokās. Es skūpstīju mirušu cilvēku un tagad man ir jāzvana viņa mammai, lai pateiktu, ka viņas dēls ir miris un runātu par viņa bērēm," atceras Merzļikins.

Kivlenieks savā karjerā devās laukumā astoņās NHL spēlēs, pārstāvot Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

NHL debiju Kivlenieks piedzīvoja 2020. gada 19. janvārī. Viņš atvairīja 31 no 32 metieniem, kaldinot "Blue Jackets" uzvaru izbraukumā ar 2:1 pret Ņujorkas "Rangers".

Šogad pavasarī Kivlenieks spēlēja pasaules čempionātā Rīgā. Viņš sargāja vārtus vēsturiskajā 2:0 uzvarā pār Kanādu, kas vēlāk triumfēja turnīrā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu