VIDEO ⟩ Majors: Lielos pasākumus šobrīd nav reāli plānot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Melinda Nagy/Shutterstock

15. oktobra rītā TV3 raidījumā "900 sekundes" festivāla "Positivus" un koncertu rīkotājs Ģirts Majors pavēstīja savu par pasākumu rīkošanu Covid-19 apstākļos, ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

11. oktobra uz trim mēnešiem valstī izsludināta ārkārtējā situācija, kas paredz stingrus ierobežojumus Covid-19 pandēmijas apturēšanai, kas būtiski ietekmē arī izklaides indusrtiju. 

Latvija šobrīd Covid-19 ziņā būtiski atškiras no daudzām pasaules valstīm. Dānijā, Baltijas valstīs un daudzās Eiropas Savienības valstīs Covid-19 ierobežojumi tiek lēnām samazināti.​

"Noskaņojums visā pasaulē ir līdzīgs un stadija, kādā koncertdzīve ir apturēta, ir līdzīga. Bet visi ar cerībām raugās uz nākošo vasaru," skaidro Majors.

Ģirts Majors iesaka koncertu apmeklējumus plānot laicīgi, jo biļetes tiek izpārdotas ātri, bet bailes no pūļa pēc Covid-19 pandēmijas ir lielākajai daļai

"Dienas beigas, pēc kaut kāda laika, lai atsāktos ārzemju koncerti, ir svarīgi, lai visā Eiropā situācija būtu līdzīga. Tā iespēja, ka vasarā koncerti notiks, ir daudz lielāka," stāsta Majors.

Rīkot pasākumu pusei auditorijas ir ekonomiski neizdevīgi.

"Man šķiet, ka šajos laikos ir jāsaprot, ka situācija ir tik neskaidra, ka jauni ierobežojumi var atnākt dažu stundu laikā. Lielus pasākus ir nereāli plānot, tāpēc ārzemju koncerti nenotiek. Tā neskaidrība un nenoteiktība ir pārāk liela. un arī riski ir pārāk lieli. Tā tas ir, ka pusei zāles un nogrieztām kapacitātēm ir nerentabli rīkot pasākumus," apgalvo Majors. 

Plašāk skaties "TV3 Ziņas" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu