Uga Dumpis norāda, kas uzlabos situāciju Covid-19 nomocītajās slimnīcās (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uga Dumpis.
Uga Dumpis. Foto: Zane Bitere/LETA

"Medicīnas nozare patreiz cīnās nevis ar cēloņiem, bet sekām," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Slimnīcās situācija uzlabosies nevis no politiķu pastiprinātas intereses par tām, bet gan tikai tad, kad ar stingriem kontaktēšanās ierobežojumiem valstī tiks panākts ievērojams saslimstības samazinājums," tiešs ir Dumpis.

Jau iepriekš speciālists ir norādījis, ka veiksmīgākais risinājums pandēmijas mazināšanai būtu stingra sabiedrības kontaktēšanās samazināšana. Tāpat viņš septembra beigās norādīja, ka "ierobežojumu ieviešana tikai no 11. oktobra nozīmē veselības aprūpes sistēmas galēju pārslodzi ar ļoti smagām sekām pacientiem un pārgurušajam medicīnas personālam".

"Grūti saprast, kāpēc visas trīs Baltijas valstis politiski ir izvēlējušās vienādu scenāriju, kad uzvara bija tik tuvu," 29. septembrī tvītoja Dumpis.

Jau ziņojām, ka pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaits sasniedzis 21 022 personas, savukārt pārējie tiek uzskatīti par slimību pārslimojušiem. Arī saslimušo kopskaits divu nedēļu periodā sasniedzis līdz šim augstāko apmēro.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu