VIDEO ⟩ ReTV: Daugavpilī pacientus sāk izguldīt moduļu ēkās. Tās mirklī aizpildās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils reģionālajā slimnīcā šodien atvērtas moduļu ēkas. Metāla būves pacientu izguldīšanai iekārtotas jau pagājušajā ziemā, bet visu šo laiku ārstniecības iestāde spēja iztikt bez šī, teju pēdējā, salmiņa izmantošanas. Tagad sasniegts kritiskais pacientu skaits.

Covid-19 pacientu skaits sasniedzis kritisko līmeni lielākajā reģionālā slimnīcā Latvijā. Pirms tiek pārtraukta plānveida pakalpojumu sniegšana, tiek apzinātas pēdējās gultasvietu rezerves.

Moduļu ēkas paredzētas pacientiem, kam smagākais slimošanas posms jau aiz muguras.

"Ir pacienti, kas nav vajadzīgi ne radiniekiem, ne pansionātiem, ne kam citam.

Un ir pacienti, kas gatavojas izrakstīšanai. Tie, kas jau ir stabili, kamēr radinieki vai ģimene ārsti gatavojas, mēs viņus varētu te izvietot, lai atbrīvotu akūtiem pacientiem paredzētās gultas ReTV Ziņām saka Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Nākamnedēļ plānots būvēt klāt vēl jaunas moduļu mājas. Katrā no tām gan var izguldīt četrus vai maksimums piecus pacientus.

G. Semjonovs: "Te ir pilnvērtīgs savienojums ar uzņemšanas nodaļu un ar papildus posteņiem. Notiek video novērošana.

Būs "live" režīmā vitālu rādītāju monitorēšana, līdz ar to mūsējie varēs aktīvi sekot līdzi pacientu veselības stāvoklim.

Protams, tiks ieviestas pastāvīgas apgaitas, lai viņus te attiecīgi aprūpētu, sanitāri nodrošinātu ēdināšanu."

Diennakts laikā Daugavpils reģionālajā slimnīcā uzņem klāt vidēji 40 pacientus. "Mums palika tikai viena nodaļa, ko varam pārprofilēt, bet to nodaļu skar "ERAF" līdzfinansējums. Līdz ar to - es biju paziņojusi Pavļuta kungam, ka nepieciešama palīdzība. Lai nebūtu jāizvēlas starp pacientu ārstēšanu un līdzfinansējuma pazaudēšanu," situāciju raksturo slimnīcas ārsts.

Divas stundas pēc ReTV Ziņu viesošanās moduļu ēkās slimnīcas vadītājs informēja - visas astoņas gultasvietas moduļu ēkās jau aizņemtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu