Krievijā Covid-19 upuru skaits diennakts laikā pāsrniedz 1000 (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karogs.
Krievijas karogs. Foto: Tatohra/Shutterstock.com

Krievijā aizvadītajā diennaktī no Covid-19 miruši 1002 cilvēki - lielākais 24 stundu laikā reģistrētais šīs slimības upuru skaits kopš pandēmijas sākuma.

Jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits diennakts laikā sasniedzis 33 208, liecina sestdien publiskotie oficiālie dati.

Abi šie rādītāji jau trešo diennakti pēc kārtas pārsniedz visus iepriekš reģistrētos.

Kopumā Krievijā apstiprināti 7 958 384 inficēšanās gadījumi un no Covid-19 miruši 222 315 cilvēki, lai gan izteikti pieņēmumi, ka patiesie skaitļi ir krietni augstāki par oficiāli publiskotajiem.

Vakcinācijas tempi valstī joprojām ir ļoti zemi - līdz šim pret jauno koronavīrusu pilnībā sapotēti 31% valsts iedzīvotāju, un šo situāciju par nepieņemamu atzinis arī Kremlis, kas tomēr vienlaikus atturējies noteikt stingrākus ierobežojumus Covid-19 iegrožošanai, aizbildinoties, ka "ekonomikai jāturpina darboties".

Vairākos reģionos gan ieviesta prasība uzrādīt imunizāciju apliecinošus QR kodus, lai apmeklētu sabiedriskas vietas, un veselības ministrs Mihails Muraško atzinis, ka slimības izplatība skaidrojama ar "iedzīvotāju uzvedību un zemo vakcinācijas līmeni".

Varasiestādes arī apgalvo, ka Krievijas veselības aprūpes sistēmā nav iestājusies pārslodze un tā joprojām spēj tikt galā ar situāciju.

Kā liecina vairākas sabiedriskās domas aptaujas, vairāk nekā puse valsts iedzīvotāju potēties pret Covid-19 neplāno, lai gan pēdējo mēnešu laikā problēmu ar Krievijā izstrādāto vakcīnu pieejamību nav.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu