"Miljons sveču grupu mājai" ⟩ Projekta ietvaros atklāta izsolei paredzēta izstāde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Miljons sveču grupu māja" projekta ietvaros atklāta izsolei paredzēta izstāde
"Miljons sveču grupu māja" projekta ietvaros atklāta izsolei paredzēta izstāde Foto: Jānis Škapars/TVNET

Starp vecpilsētas bruģētajām ielām, kur ik dienu garām savās gaitās steidzas simtiem ļaužu, vietu ir atradusi izstāde "Pasaules radīšana", kura savu atklāšanu Aspazijas bulvārī 28 piedzīvoja 16.oktobrī, plkst. 12.00.

No malas tās var šķist kā parastas gleznas, taču šīs īpašas padara tas, ka radīšanas procesā piedalījušies 12 jaunieši ar smagiem kustību un attīstības traucējumiem, kuri darbojas un ikdienu pavada biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" gādīgajā paspārnē. Vasaras laikā jaunieši tikās ar Latvijā zināmiem māksliniekiem - gleznotājiem, lai caur iepazīšanos un radošu sadarbību kopā uzburtu brīnumainas gleznas.

Darba uzdevums māksliniekiem Līgai Ķempei, Sabīnei Līvai, Maijai Muižniecei, Patricijai Brektei - Pannetier, Kristīnei Kutepovai, Pēterim Līdakam, Elizabetei Melbārzdei, Sofiai Emmai, Alisei Mediņai, Ievai Rubenei, Janai Nesteroviča un Ilzei Smildziņai bija radīt pasauli uz audekla, nepazaudējot otas triepienus, kurus sinerģijā ar šo jaunieti veica mākslinieki.

Režisores un aktrises Rēzijas Kalniņas vadībā projekta nosaukums ieguva "Pasaules radīšana" veidolu, kurš roku rokā šobrīd iet ar biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" projektu "Miljons sveču grupu mājai", jo abu mērķis ir informēt sabiedrību, ka cilvēki ar smagiem attīstības traucējumiem ir spējīgi sniegt savu pienesumu sabiedrībai un, protams, finanšu līdzekļu vākšana Grupu mājas izveidei.

"Pasaules radīšana" ir stāsts par to, ka mēs radam pasauli, mēs radam šo māju jauniešiem, kura ir tik ļoti nepieciešama, izsapņota.

Katrs jaunietis ikdienā aktīvi darbojas sveču darbnīcā, veidojot visdažādākās sveces, kuras pārdodot, iegūtie ienākumi tiek krāti, lai nākotnē izveidotu terapeitisko pakalpojumu-Grupu māju, kas dotu iespēju dzīvot neatkarīgu dzīvi un nodrošināt pienācīgas aprūpes iespējas, un dzīves kvalitāti tad, kad ģimenē aprūpe vairs nebūs iespējama.

Gleznu apskate fiziski būs iespējama Aspazijas bulvārī 28, teju katru dienu līdz 2022. gada 17. janvārim. Savukārt iespēja nosolīt un iegādāties mākslas darbus būs iespēja Birkenfelds online izsolē līdz pat gada izskaņai. Projekta ietvaros Aspazijas bulvārī 28 būs iespēja arī iegādāt jauniešu veidotās sveces, veikt ziedojumu un pārrunāt aktuālo informāciju par Grupu mājas projekta attīstību.

Izsolē iegūtie naudas līdzekļi 100% tiks novirzīti Grupu mājas projekta attīstībai.

Aktuālajai informācijai par projektu ir iespējams sekot līdzi Grupu māja neatkarīgai dzīvei Facebook lapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu