VIDEO ⟩ Ugunsgrēka cēlonis Vecmīlgrāvī varētu būt bijusi neuzmanīga rīcība ar uguni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vecmīlgrāvī 15. oktobra dienas vidū bija nepieciešama visai apjomīga evakuācija, jo tur, pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ, sāka degt pagrabs, ko kaimiņi skaidro ar kāda vīrieša iespējamu neuzmanīgu rīcība ar uguni, vēsta "Degpunktā".

Īsi pirms diviem dienā, kādas daudzdzīvokļu ēkas pagrabā Vecmīlgrāvī, uzliesmoja sadzīves mantas. Ugunsgrēks paspēja pieņemties spēkā, iekams ieradās pirmā ugunsdzēsēju brigāde. Piedūmojuma dēļ evakuējās teju divdesmit cilvēki. Tostarp arī ģimene ar maziem bērniem.

Mārtiņš, kurš evakuēja ģimeni, stāsta, ka ēkas pagrabs bija sadalīts vairākās koka vienībās, no kurām viena aizdegās. Tā rezultātā dzīvoklis bija pilns ar dūmiem, visi cilvēki no mājokļa diezgan steidzīgi devās ārā, jo policija bija brīdinājusi – jāevakuējas. "Mazliet uztraukums bija, bet viss kārtībā," viņš nosaka.

Kamēr cilvēki pulcējās pagalmā, kaimiņi savā starpā sprieda, vai gadījumā ugunsgrēka cēlonis nevarētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni. Apkārtējie zināja teikt, ka pagrabā pāris dienas uzturējās kāds vīrietis, kuru mīļotā sieviete izlika no dzīvokļa. Viņš esot kaislīgs smēķētājs.

Viena no ēkas iedzīvotājām ir piesaistīta pie gultas. Invalīdi iznesa no mājas un nodeva mediķu rokās, taču sieviete no hospitalizācijas atteicās. Kad iekštelpas bija izvēdinātas, viņu nogādāja atpakaļ dzīvoklī. Ugunsgrēku izdevās savaldīt aptuveni divu stundu laikā.

Glābēji informēja, ka dzēšanas darbus apgrūtināja stiprs sadūmojums un tas, ka uzreiz nevarēja atrast degšanas perēkli. Dega sadzīves mantas aptuveni 30 kvadrātmetru platībā.

RRP VUGD 7. daļas vada komandieris Renārs Silavs pagaidām neapņemas spriest, kāds varētu būt nelaimes iemesls un saka, ka to izmeklēs policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu